Αμετακίνητος στις θέσεις του ο Ματέο Σαλβίνι
Ιταλία

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι επέμεινε στις θέσεις του, ιδίως στην απόρριψη της υποδοχής στην ιταλική επικράτεια πλοίων που διασώζουν μετανάστες και πρόσφυγες στη Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συζήτησης υπουργών Εσωτερικών κρατών-μελών της ΕΕ στο Ελσίνκι χθες βράδυ, στην οποία θέμα συζήτησης ήταν η δημιουργία ενός προσωρινού «μηχανισμού αλληλεγγύης», εντός των ορίων της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση.

Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών παρακάθισαν χθες βράδυ σε δείπνο στη φινλανδική πρωτεύουσα για να συζητήσουν με την ελπίδα να βάλουν τέλος στην ατέρμονη περιπλάνηση των πλοίων, στα οποία απαγορεύεται ο ελλιμενισμός μετά τη διάσωση μεταναστών στην κεντρική Μεσόγειο. Σκοπός του Παρισιού και του Βερολίνου: να συμπηχθεί μια «συμμαχία των προθύμων», που θα δεσμευθεί να αναλάβει συστηματικά, από κοινού την ευθύνη μιας ουσιαστικά αυτόματης διαδικασίας ανακατανομής, υποδοχής και φιλοξενίας ανθρώπων που σώζονται στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται να διεξάγονται κοπιώδεις διαπραγματεύσεις έπειτα από κάθε διάσωση.

Όμως, σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά το δείπνο, ο Σαλβίνι τόνισε: «Η Γαλλία και η Γερμανία συνεχίζουν να θέλουν η Ιταλία να είναι ανάμεσα στις λιγοστές χώρες υποδοχής, εμείς εργαζόμαστε για να δημιουργηθεί ένας σθεναρός μεσογειακός άξονας, που θα αλλάξει τους κανόνες και θα τερματίσει την εμπορία ανθρώπων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Νέοι Τομεάρχες στα Πρότυπα ΕΠΑΛ - Όλα τα ονόματα
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα Πρότυπα ΕΠΑΛ (Π.ΕΠΑ.Λ) με θητεία έως τον Ιούλιο 2027
Υπουργείο Παιδείας: Νέοι Τομεάρχες στα Πρότυπα ΕΠΑΛ - Όλα τα ονόματα
Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Διαγωνισμοί ΑΣΕΠ: Διαθέσιμη από σήμερα η τράπεζα θεμάτων
Το ΑΣΕΠ δημοσίευσε την τράπεζα θεμάτων από την οποία θα αντλούνται οι ερωτήσεις γνώσεων στους επικείμενους διαγωνισμούς - Πώς θα έχετε πρόσβαση
Διαγωνισμοί ΑΣΕΠ: Διαθέσιμη από σήμερα η τράπεζα θεμάτων
ξηροί καρποί
Ιατρική αποκάλυψη: Αυτός είναι ο «μαγικός» ξηρός καρπός που φρενάρει τη γήρανση
Ειδικοί αποκαλύπτουν για τον ξηρό καρπό που λειτουργεί σαν φυσικό «ανάχωμα» απέναντι στις χρόνιες παθήσεις
Ιατρική αποκάλυψη: Αυτός είναι ο «μαγικός» ξηρός καρπός που φρενάρει τη γήρανση