Απολίθωμα
Ένα απολίθωμα δεινοσαύρου, ηλικίας 65 εκ. ετών βρήκαν εργάτες στο Ντένβερ

Έκπληκτοι από το αναπάντεχο εύρημα έμειναν εργάτες και μηχανικοί στο Ντένβερ, όταν ένα μεγάλο απολίθωμα ήρθε στο φως, καθώς έσκαβαν για θεμέλια.

Άμεσα κλήθηκαν παλαιοντολόγοι και ερευνητές του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Επιστήμης του Ντένβερ, ώστε να επεξεργαστούν το εύρημα.

Όπως διαπιστώθηκε, το απολίθωμα αποτελούσε τμήμα σκελετού δεινοσαύρου ηλικίας τουλάχιστον 68 εκατομμυρίων ετών. 

«Τέτοια ευρήματα, σχετικά σπάνια, είναι μια μεγάλη υπενθύμιση της δυναμικής που έχει ο πλανήτης μας και του πόσα περισσότερα υπάρχουν εκεί έξω για να ανακαλύψουμε» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του μουσείου.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο σκελετός ανήκει στο είδος «Τρικεράτωψ». Επρόκειτο για έναν μεγάλο φυτοφάγο δεινόσαυρο που έζησε στη Βόρεια Αμερική κατά την ύστερη Κρητιδική περίοδο. Το μήκος του εφτανε τα 7- 9 μ. (ένα μέτρο μόνο τα κέρατά του), ύψος μέχρι 3 μ. και βάρος από 6 έως 12 τόνους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σειρηνα
Καταφύγια στην Αττική: Τι παραμένει άγνωστο σε περίπτωση συναγερμού
Το ερώτημα είναι απλό αλλά κρίσιμο: υπάρχει οργανωμένο δίκτυο καταφυγίων και, αν ναι, γνωρίζει ο πολίτης πού να κατευθυνθεί;
Καταφύγια στην Αττική: Τι παραμένει άγνωστο σε περίπτωση συναγερμού
Μοναξιά
Συναγερμός για το νιτρώδες νάτριο: Στο μικροσκόπιο η σύνδεση με αυτοκτονίες νέων
Βρετανική μελέτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εύκολη πρόσβαση σε κοινό συντηρητικό τροφίμων και ζητά αυστηρότερους ελέγχους
Συναγερμός για το νιτρώδες νάτριο: Στο μικροσκόπιο η σύνδεση με αυτοκτονίες νέων