Κύπρος: Επτά φορές ισόβια στον «Ορέστη»
«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες»

Επτά φορές ισόβια, πέντε διαδοχικές και δυο συντρέχουσες ποινές, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον 35χρονο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου την Παρασκευή 21 Ιουνίου, ενώ ολοκληρώθηκε με διαδικασία εξπρές σε μια μόνο δικάσιμο.
 
 Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής κατά την ανάγνωση της απόφασης του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος δεν δίστασε να φονεύσει και δυο παιδιά., στερώντας τους το πολύτιμο αγαθό της ζωής.
 
Ανέφερε επίσης ότι «ο κατηγορούμενος επιδόθηκε σε εκστρατεία φόνων» χρησιμοποιώντας νομολογία άλλης υπόθεσης που αφορούσε κατά συρροή βιασμούς.
 
Νωρίτερα, η δίκη του Νικόλα Μεταξά άρχισε στις 10.30 το πρωί με την απαγγελία των κατηγοριών εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής στις οποίες απάντησε μονολεκτικά «παραδέχομαι». Στη συνέχεια αναγνώστηκε από το Κακουργιοδικείο έκθεση γεγονότων και ακολούθως το Κακουργιοδικείο, ανακοίνωσε δίωρη διακοπή προκειμένου να επανέλθει για την επιβολή της ποινής.
Σημειώνεται πως τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, έφεραν στο φως φρικτές λεπτομέρειες γύρω από τη δολοφονική δράση του 35χρονου.

Σχετικά με τα δυο ανήλικα θύματα του 35χρονου, αναφέρθηκε πως ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τις σκότωσε διότι πίστευε πως οι μητέρες τους τις εξέδιδαν σεξουαλικά και τις εξέθεταν σε «σεξουαλική κακοποίηση από ανώμαλους».
 
Η απολογία του σε μερικές γραμμές- «…Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες»
 
Ο 35χρονος, μετά το πέρας της ανάγνωσης των γεγονότων, ζήτησε να διαβάσει ενώπιον του δικαστηρίου τη χειρόγραφη δήλωση την οποία ετοίμασε, ζητώντας συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τη δική του οικογένεια.
 
«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες», ανέφερε αρχικά ο κατηγορούμενος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει μετανοήσει για τις πράξεις του, ωστόσο δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω. 

Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτον είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας. Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο.
 
Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα.
 
Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση.
 
Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθούσα εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω.
 
Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες.»
 
Πηγή: philenews

σχετικά άρθρα

Καστοριά: Κτηνοτρόφος δέχθηκε επίθεση από αρκούδα - Τον έσωσαν τα σκυλιά του
Καστοριά: Κτηνοτρόφος δέχθηκε επίθεση από αρκούδα - Τον έσωσαν τα σκυλιά του
Το μεγαλόσωμο ζώο καταδίωξε τον κτηνοτρόφο και διασώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα σκυλιά του
Καστοριά: Κτηνοτρόφος δέχθηκε επίθεση από αρκούδα - Τον έσωσαν τα σκυλιά του
Σφαγή αμάχων και αναίσχυντη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον τουρκικό στρατό
Σφαγή αμάχων και αναίσχυντη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον τουρκικό στρατό
Ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας για την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία
Σφαγή αμάχων και αναίσχυντη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον τουρκικό στρατό