Κύπρος: Επτά φορές ισόβια στον «Ορέστη»
«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες»

Επτά φορές ισόβια, πέντε διαδοχικές και δυο συντρέχουσες ποινές, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον 35χρονο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου την Παρασκευή 21 Ιουνίου, ενώ ολοκληρώθηκε με διαδικασία εξπρές σε μια μόνο δικάσιμο.
 
 Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής κατά την ανάγνωση της απόφασης του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος δεν δίστασε να φονεύσει και δυο παιδιά., στερώντας τους το πολύτιμο αγαθό της ζωής.
 
Ανέφερε επίσης ότι «ο κατηγορούμενος επιδόθηκε σε εκστρατεία φόνων» χρησιμοποιώντας νομολογία άλλης υπόθεσης που αφορούσε κατά συρροή βιασμούς.
 
Νωρίτερα, η δίκη του Νικόλα Μεταξά άρχισε στις 10.30 το πρωί με την απαγγελία των κατηγοριών εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής στις οποίες απάντησε μονολεκτικά «παραδέχομαι». Στη συνέχεια αναγνώστηκε από το Κακουργιοδικείο έκθεση γεγονότων και ακολούθως το Κακουργιοδικείο, ανακοίνωσε δίωρη διακοπή προκειμένου να επανέλθει για την επιβολή της ποινής.
Σημειώνεται πως τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, έφεραν στο φως φρικτές λεπτομέρειες γύρω από τη δολοφονική δράση του 35χρονου.

Σχετικά με τα δυο ανήλικα θύματα του 35χρονου, αναφέρθηκε πως ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τις σκότωσε διότι πίστευε πως οι μητέρες τους τις εξέδιδαν σεξουαλικά και τις εξέθεταν σε «σεξουαλική κακοποίηση από ανώμαλους».
 
Η απολογία του σε μερικές γραμμές- «…Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες»
 
Ο 35χρονος, μετά το πέρας της ανάγνωσης των γεγονότων, ζήτησε να διαβάσει ενώπιον του δικαστηρίου τη χειρόγραφη δήλωση την οποία ετοίμασε, ζητώντας συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τη δική του οικογένεια.
 
«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες», ανέφερε αρχικά ο κατηγορούμενος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει μετανοήσει για τις πράξεις του, ωστόσο δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω. 

Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτον είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας. Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο.
 
Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα.
 
Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση.
 
Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθούσα εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω.
 
Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες.»
 
Πηγή: philenews

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες παρουσιάζουν όσοι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό
Άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες παρουσιάζουν όσοι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό
Οι άνθρωποι που ανέρρωσαν από την Covid-19 μπορεί να υποφέρουν από ψυχιατρικές διαταραχές, όπως μετατραυματικό στρες, άγχος, αϋπνία και κατάθλιψη,...
Άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες παρουσιάζουν όσοι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
Διαμαρτυρία γονέων και κηδεμόνων Δήμου Καλαμαριάς σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης