Εκατοντάδες πιλότοι μηνύουν τη Boeing για το 737 MAX
Οι χειριστές υποστηρίζουν ότι έχουν υποστεί οικονομική ζημιά, καθώς βιώνουν επαγγελματική αβεβαιότητα

Μήνυση κατά του αμερικανικού κολοσσού Boeing καταθέτουν πάνω από 400 πιλότοι 737 MΑΧ, κατηγορώντας την εταιρεία για μια «άνευ προηγουμένου συγκάλυψη» των κατασκευαστικών προβλημάτων του αεροσκάφους. 

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, οι πιλότοι ισχυρίζονται στην αγωγή τους ότι ο ίδιος ο σχεδιασμός του 737 MΑΧ είχε «εγγενώς επικίνδυνα» ελαττώματα, όταν οι πιλότοι προσπάθησαν να το πετάξουν, σύμφωνα με τις δύο νομικές εταιρείες που εκπροσωπούν τους πιλότους, με έδρα τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. 

Οι χειριστές υποστηρίζουν ότι έχουν υποστεί οικονομική ζημιά, καθώς ο τύπος αυτός του αεροσκάφους παραμένει καθηλωμένος στο έδαφος σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου, βιώνουν επαγγελματική αβεβαιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το 737 MΑΧ, το εμπορικότερο αεροσκάφος στην ιστορία της Boeing, τέθηκε εκτός υπηρεσίας παγκοσμίως τον περασμένο Μάρτιο μετά τη συντριβή πτήσης της Ethiopia Airlines, ενώ πέντε μήνες πριν, είχε προηγηθεί αντίστοιχο συμβάν με 737 ΜΑΧ της Lion Air ανοιχτά της Ινδονησίας. Στα δύο αεροπορικά δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους συνολικά 346 άνθρωποι.

Από τότε, η Boeing εργάζεται πυρετωδώς ώστε να επιδιορθώσει το λογισμικό που είχε αναπτύξει με στόχο να προλαβαίνει απώλεια στήριξης του αεροσκάφους, το οποίο όμως φαίνεται πως λειτούργησε τελείως διαφορετικά, οδηγώντας τα δύο αεροσκάφη στο έδαφος παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των πιλότων.

Οι προσπάθειες της Boeing να επαναφέρει τα 737 MΑΧ σε υπηρεσία καθυστερούν εν μέρει εξαιτίας ανησυχιών για το εάν ο μέσος πιλότος έχει αρκετή φυσική δύναμη να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους με τον χειροκίνητο στρόφαλο σε ακραίες συνθήκες.

σχετικά άρθρα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Εντός των ημερών οι προκηρύξεις για την κάλυψη κενών στα σχολεία
Προσλήψεις αναπληρωτών: Εντός των ημερών οι προκηρύξεις για την κάλυψη κενών στα σχολεία
Εντός των ημερών αναμένεται να εκδοθεί η ειδική προκήρυξη/πρόσκληση κάλυψης κενών σε σχολεία όπου παρατηρείται αδυναμία κάλυψης λόγω αρνήσεων...
Προσλήψεις αναπληρωτών: Εντός των ημερών οι προκηρύξεις για την κάλυψη κενών στα σχολεία