Thumbnail
Τρεις διασώστες χάθηκαν στη θάλασσα στα ανοικτά των γαλλικών ακτών εν μέσω της καταιγίδας Μιγκέλ

Τρία μέλη της γαλλικής οργάνωσης επιχειρήσεων διάσωσης στη θάλασσα (SNSM) χάθηκαν σήμερα στον Ατλαντικό, στα ανοικτά του γαλλικού λιμανιού Σαμπλ ντ’ Ολόν, μετά την ανατροπή του ταχύπλοού τους στην περιοχή που πλήττεται από την καταιγίδα Μιγκέλ, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Ο απολογισμός είναι «τρεις νεκροί, διασώστες του SNSM», σύμφωνα με τη νομαρχία.

Επτά άνδρες επέβαιναν στο ταχύπλοο, που είχε αποπλεύσει για να προσφέρει βοήθεια σε ένα αλιευτικό που κινδύνευε, το οποίο, ωστόσο, δεν κατάφερε να εντοπίσει και πιθανόν έχει επίσης ναυαγήσει.

Όταν το σκάφος ανετράπη, έπλεε σε απόσταση 800 μέτρων από τις ακτές. Οι τέσσερις επιζώντες κατάφεραν να κολυμπήσουν έως τη στεριά, εξήγησε η ίδια πηγή.

Τρία ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή σε μια προσπάθεια να περισυλλέξουν τα θύματα, μεταδίδει ένα φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Στις ακτές έχουν αναπτυχθεί, επίσης, καμιά εξηνταριά πυροσβέστες.

Η οργάνωση SNSM πραγματοποιεί δωρεάν επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα και διαθέτει περίπου 8.000 μέλη, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Δέκα διαμερίσματα στην κεντροδυτική Γαλλία, από τις ακτές του Ατλαντικού έως το Σάντρ, κηρύχθηκαν σήμερα σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού από τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, καθώς η καταιγίδα Μιγκέλ σαρώνει την περιοχή συνοδευόμενη από ριπές ανέμων που αγγίζουν τα 110-120 χλμ/ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απορριμματα
Θεσσαλονίκη: Άστεγος βρέθηκε στην πρέσα απορριμματοφόρου – Σώθηκε την τελευταία στιγμή
Σοκαριστικό περιστατικό στο κέντρο της πόλης – Τραυματίστηκε στο πόδι ο 46χρονος, εκτός κινδύνου χάρη στην άμεση αντίδραση εργαζομένων καθαριότητας
Θεσσαλονίκη: Άστεγος βρέθηκε στην πρέσα απορριμματοφόρου – Σώθηκε την τελευταία στιγμή
Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι
Λάουρα Κοβέσι: «Ακρωνύμιο της διαφθοράς ο ΟΠΕΚΕΠΕ»
Η Ευρωπαία Εισαγγελέας «δείχνει» στρατηγική αντιπερισπασμού πίσω από τις κυβερνητικές επιθέσεις και προαναγγέλλει νέες δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Λάουρα Κοβέσι: «Ακρωνύμιο της διαφθοράς ο ΟΠΕΚΕΠΕ»
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - University of the Peloponnese
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Αυτά είναι τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία – Ακολουθεί η επιλογή των εξωτερικών μελών και η ανάδειξη νέου Πρύτανη
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Αυτά είναι τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης