Έκρηξη στη Σουηδία
Λίνκοπινγκ, νότια Σουηδία

Ισχυρή έκρηξη στην πόλη Λίνκοπινγκ, στη νότια Σουηδία, προκάλεσε ζημιές σε κτίρια και είχε αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 25 ανθρώπων, ανέφερε η αστυνομία.

Η αιτία της έκρηξης δεν είναι σαφής, αλλά η αστυνομία ανέφερε πως ομάδα πυροτεχνουργών κατευθυνόταν στο σημείο, στο κέντρο του Λίνκοπινγκ, και πως ξεκίνησε ποινική έρευνα.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει πως το συμβάν αυτό σχετίζεται με την τρομοκρατία, δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Άσα Βίλσουντ.

«Πιστεύουμε πως το περιστατικό σημειώθηκε σε εξωτερικό χώρο», είπε η Βίλσουντ αναφερόμενη στην έκρηξη. «Εκτιμούμε πως υπάρχουν 25 ελαφρά τραυματίες -- κανένας σοβαρός τραυματισμός ούτε θάνατοι».

Η σουηδική δημόσια ραδιοφωνία ανέφερε πως μια τεράστια έκρηξη κατέστρεψε παράθυρα και μπαλκόνια σε ένα πενταώροφο κτίριο κατοικιών και προκάλεσε ζημιές και σε γειτονικά κτίρια.

«Πολλοί άνθρωποι τηλεφώνησαν για μια πολύ ισχυρή έκρηξη που είχε αποτέλεσμα να σπάσουν πολλοί υαλοπίνακες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπγιορν Όμπεργκ.

«Μέχρι στιγμής μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων με ελαφρά τραύματα. Αποκλείσαμε μια μεγάλη περιοχή, πολλά οικοδομικά τετράγωνα».

Ο Πόντους Γιόχανσον, ένας 21άχρονος μηχανικός που μένει σε ένα κοντινό κτίριο, είπε πως βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε έναν δυνατό κρότο.

«Στην αρχή νόμισα ότι δεν ήταν κάτι κακό, στη συνέχεια είδα ότι το παράθυρο του γείτονα είχε σπάσει και έτσι βγήκα από το διαμέρισμά μας και είδα το χάος έξω», δήλωσε στο Reuters.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ακίνητα
«Σπίτι μου 2»: Παράταση έως 31 Αυγούστου για την ολοκλήρωση των εγκεκριμένων δανείων
Νέο χρονικό περιθώριο για χιλιάδες δικαιούχους – Τι αλλάζει στο στεγαστικό πρόγραμμα και ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης
«Σπίτι μου 2»: Παράταση έως 31 Αυγούστου για την ολοκλήρωση των εγκεκριμένων δανείων
αφισα
Φεστιβάλ Ανάνάδειξης Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου - 14 & 15 Μαΐου 2026
Διήμερο Φεστιβάλ Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, 14 & 15 Μαΐου...
Φεστιβάλ Ανάνάδειξης Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου - 14 & 15 Μαΐου 2026
molivi221020181221.jpg
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αποφάσεις για άδειες, τοποθετήσεις και συνάφειες μεταπτυχιακών
Ολόκληρη η ανακοίνωση των αιρετών της ΔΑΚΕ με όλες τις εγκρίσεις, τις απορρίψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αποφάσεις για άδειες, τοποθετήσεις και συνάφειες μεταπτυχιακών