sas scandinavian
Η SAS ανακοίνωσε τη διακοπή της παραδοσιακής αυτής πώλησης μέσα στα αεροσκάφη, προκειμένου να εξοικονομήσει καύσιμα και να μειώσει τις ρυπογόνες εκπομπές

Οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές (SAS) θα σταματήσουν να πωλούν αφορολόγητα είδη μέσα στα αεροσκάφη τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων για να εξοικονομήσουν καύσιμα και να κινηθούν πλησιέστερα στον στόχο τους, μειώνοντας τις ρυπογόνες εκπομπές κατά τουλάχιστον 25% έως το 2030, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Ο τομέας των αερομεταφορών τονίζει ότι εργάζεται για να περιορίσει το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα, μεσούσης της ολοένα και μεγαλύτερης εκστρατείας που διεξάγει στη Σουηδία για να ενθαρρύνει τους πολίτες να ταξιδεύουν με όσο το δυνατόν λιγότερες πτήσεις και να στρέφονται σε πιο πράσινες επιλογές για την μετακίνησή τους, όπως το τραίνο.

Αυτό προστίθεται στην πρόκληση για τη βιομηχανία η οποία ήδη αντιμετωπίζει υψηλότερες τιμές καυσίμων και τον σκληρότερο ανταγωνισμό.

Η SAS έρχεται επίσης αντιμέτωπη με τις απεργίες των πιλότων που καθήλωσαν 4.000 πτήσεις νωρίτερα φέτος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SAS Ρίκαρντ Γκούσταφσον δήλωσε τον Μάιο ότι η εταιρία διαπίστωσε ένα αντίκτυπο από την αυξανόμενη συζήτηση για το κλίμα, με ορισμένες σουηδικές εταιρίες να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να προτιμούν το τραίνο από τις πτήσεις μικρών αποστάσεων.

Για να δείξει την προσήλωσή της στον περιορισμό των εκπομπών που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει από το φθινόπωρο την πώληση αφορολογήτων ειδών κατά τη διάρκεια των πτήσεων ώστε να περιορίσει την κατανάλωση των καυσίμων στα αεροσκάφη της μειώνοντας το βάρος των αεροσκαφών.

"Κάθε βήμα στην πορεία για τη βιώσιμη μετακίνηση είναι σημαντικό. Κάθε πρωτοβουλία για τη μείωση του βάρους και κατά συνέπεια του περιορισμού της κατανάλωσης καυσίμων βοηθά", δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της SAS για τις εμπορικές δραστηριότητες Καρλ Σάντλουντ.

Εκπρόσωπος της SAS είπε ότι οι πωλήσεις αφορολογήτων ειδών στο αεροπλάνο έχουν μειωθεί και ότι η εταιρία αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους για να εξυπηρετούνται οι ταξιδιώτες που θα έκαναν τις αγορές τους την ώρα της πτήσης.

Η απόφαση αυτή της SAS, στους αντιπάλους της οποίας περιλαμβάνονται η Norvegian Air και η Ryanair, ακολουθεί το παράδειγμα των ολλανδικών αερογραμμών KLM, που είχαν επικαλεστεί αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά και τη ζήτηση για να σταματήσουν την πώληση αφορολογήτων ειδών.

Η εταιρία λαμβάνει και άλλες πρωτοβουλίες όπως ο εκσυγχρονισμός του στόλου της, η εξέταση τυχόν χρήσης βιοκαυσίμων και η υποστήριξη των προσπαθειών για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού και υβριδικού αεροσκάφους σε συνεργασία με την Airbus.

Αρκετές αερογραμμές έχουν επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια να μειώσουν το κόστος των καυσίμων μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, όπως νέα πιο ελαφριά καθίσματα.

Η εταιρία πρόσθεσε ότι θα λάβει και άλλα μέτρα για τη μείωση του βάρους τους προσεχείς μήνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kintzios
Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου για Mercosur: «Λύσεις υπάρχουν ακόμη και τώρα – Το ερώτημα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση»
Ο Σπυρίδων Κίντζιος προειδοποιεί για σοβαρό πλήγμα στον ελληνικό πρωτογενή τομέα, αλλά εξηγεί πώς μπορεί ακόμη να αποφευχθεί ο αφανισμός της αγροτιάς...
Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου για Mercosur: «Λύσεις υπάρχουν ακόμη και τώρα – Το ερώτημα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση»
αγρότες
Αγρότες: Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα για τα μπλόκα μετά το Μαξίμου
Μη ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δηλώνουν οι εκπρόσωποι των αγροτών – Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα για τη συνέχεια των...
Αγρότες: Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα για τα μπλόκα μετά το Μαξίμου