Σεισμός στο Περού
Ισχυρός σεισμός έπληξε Περού και Ισημερινό

Σε δύο ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και σε 30 των τραυματιών από τη σεισμική δόνηση των 8 βαθμών που έπληξε την Κυριακή το Περού και τον Ισημερινό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

«Υπάρχουν δύο νεκροί. Το δεύτερο θύμα αυτού του ισχυρού σεισμού είναι ένας 15χρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι» ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην επαρχία Λα Λιμπερτάδ, στο βόρειο Περού, δήλωσε ο Ρικάρντο Σεϊγιας, συντονιστής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal N. Ο έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Την Κυριακή, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν ένας βράχος έπεσε στο σπίτι του στην περιοχή Χουαράνγκο, επίσης στο βόρειο Περού. Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πληγείσα περιοχή από το σεισμό, αρκετές εκατοντάδες κατοικίες και σχολεία υπέστησαν ζημιές και μερικά καταστράφηκαν.

Στον Ισημερινό όπου ο σεισμός έγινε αισθητός, 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο σεισμός μεγέθους 8 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) (7,5 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού) σημειώθηκε στις 02.41 τοπική ώρα (10.41 ώρα Ελλάδος), περίπου 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαγκούνας, μιας περιοχής 12.000 κατοίκων στην επαρχία 'Αλτο Αμασόνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
Το Διοικητικό Εφετείο δικαιώνει τους εκπαιδευτικούς 2020–2021
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο