Οι ΗΠΑ «υποτιμούν» τη Huawei, λέει ο ιδρυτής της Ρεν Τζενγκφέι
Huawei

Ο Ρεν Τζενγκφέι, ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Huawei, έκρινε σήμερα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «υποτιμά» την εταιρεία του, το πρόγραμμα της οποίας για την ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) «δεν επηρεάζεται» από τα μέτρα που λαμβάνει η Ουάσινγκτον εναντίον της.

«Το αμερικανικό πολιτικό προσωπικό, με τις πρακτικές του το τρέχον διάστημα, δείχνει ότι υποτιμά τη δύναμή μας», είπε ο Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV και άλλα ΜΜΕ.

Υπογράμμισε επίσης πως η εταιρεία του έχει λύσεις ως προς τον εφοδιασμό της με ημιαγωγούς και λογισμικό και δεν μπορεί να «απομονωθεί» από τον υπόλοιπο κόσμο σε αυτό το στάδιο. Ακόμη, υποστήριξε ότι η ανάπτυξη των δικτύων 5G θα μείνει ανεπηρέαστη από τα αμερικανικά μέτρα και καμία ανταγωνίστρια της Χουάγουεϊ δεν μπορεί να την «προφτάσει» μέσα στα επόμενα «δύο ως τρία χρόνια». 

Εν μέσω του εμπορικού πολέμου και του αγώνα για την κυριαρχία στο πεδίο της τεχνολογίας ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσει τις εξαγωγές αμερικανικών τεχνολογικών προϊόντων σε κινεζικές εταιρείες που η κυβέρνησή του διατείνεται ότι εγείρουν «κίνδυνο» για την αμερικανική «εθνική ασφάλεια».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση
Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα θρανία: Πώς αντιδρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Η τεχνητή νοημοσύνη εισβάλλει στα σχολεία: από τις ΗΠΑ μέχρι την Εσθονία, chatbots και AI-tutors αλλάζουν τη διδασκαλία
Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα θρανία: Πώς αντιδρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση προς τα σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές στο Μεσολόγγι το 2026
Επετειακό έτος για τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο – Στόχος η βιωματική ιστορική εκπαίδευση των μαθητών
Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση προς τα σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές στο Μεσολόγγι το 2026