«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση αιτήσεων βάσει ΑΦΜ – Ανοίγει για όλα τα ψηφία από 10 Αυγούστου

Κόσμος 0

Ρωσία: Η Κριμαία είναι μια από τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Πούτιν θα συγχαρεί τον τον Ζελένσκι μόλις υπάρξουν επιτυχίες στην διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συγχαρεί τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με το που υπάρξουν οι πρώτες επιτυχίες στο ζήτημα της διευθέτησης την κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και στον τομέα της εξομάλυνσης των ρώσο-ουκρανικών σχέσεων εφόσον υπάρξουν. Την δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν ο Ρώσος πρόεδρος θα συγχαρεί τον Ζελένσκι με αφορμή την ορκωμοσία του

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος είπε ότι προτίθεται να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Κριμαία είναι περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα πού ανήκει.

«Όσον αφορά το πού ανήκει η Κριμαία, στην περίπτωση αυτή, όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, γενικά δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι μια από τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Αναφερόμενος στην διευθέτηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι αυτό το εσωτερικό πρόβλημα της Ουκρανίας, ο πρόεδρος Ζελένσκι «μπορεί και πρέπει να το λύσει» στην βάση του σαφούς σχεδίου που προβλέπουν οι συμφωνίες του Μίνσκ.

Μετά την ορκωμοσία του, αφότου ανέλαβε την προεδρία της χώρας του ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο τερματισμός του πολέμου στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία-σ.σ.) θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα ως πρόεδρος. Υπογράμμισε επίσης ότι είναι έτοιμος να λάβει αποφάσεις οι οποίες μπορεί να μην είναι δημοφιλείς για τον τερματισμό του πολέμου. Παράλληλα ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να επιστρέψει Τα ‘χαμένα εδάφη’ προσθέτοντας ότι η Κριμαία είναι ‘ουκρανική γη’.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος