Παλαιστίνιοι: Μόνο το μποϊκοτάζ ενισχύει τον αγώνα μας
Με αφορμή την κίνηση των Ισλανδών Hatari να ανεμίσουν τις παλαιστινιακές σημαίες

Παλαιστινιακή οργάνωση για το πολιτιστικό και ακαδημαϊκό ρεπορτάζ, με αφορμή την κίνηση των Ισλανδών Hatari να ανεμίσουν τις σημαίες της Παλαιστίνης κατά την ανακοίνωση της βαθμολογίας τους, τονίζει πως εκτιμά αλλά δεν μπορεί να δεχθεί μια πράξη αλληλεγγύης, όταν γίνεται στο πλαίσιο της αποδοχής της «πολιτισμικής διπλωματίας» του Ισραήλ και της απόρριψης του αιτήματος για μποϊκοτάζ.

Αναλυτικά:

Ανακοίνωση του PACBI (Παλαιστινιακή Καμπάνια για το Πολιτιστικό και Ακαδημαϊκό Μποϊκοτάζ)

«Η παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών απορρίπτει τις εκφράσεις αλληλεγγύης από διεθνείς καλλιτέχνες που διασχίζουν τη γραμμή ειρήνης. #Hatari

Οι Παλαιστίνιοι κάλεσαν όλους τους συντελεστές να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό στο ισραηλινό απαρτχάιντ και ανάμεσά σε αυτούς ήταν και το συγκρότημα από την Ισλανδία Hatari.

Οι καλλιτέχνες που επιμένουν να περνάνε τη γραμμή μποϊκοτάζ και να εμφανίζονται στο Ισραήλ παρά τις εκκλήσεις, μόνο κακό κάνουν στον αγώνα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Η παλαιστινιακή κοινωνία - ακολουθώντας το παράδειγμα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής - απορρίπτει την κίνηση των Hatari να υψώσουν πανό μέσα στον χώρο της διοργάνωσης της Eurovision ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Ενώ εκτιμούμε τις εκφράσεις αλληλεγγύης, δεν μπορούμε να τις δεχτούμε όταν γίνονται με έναν τρόπο που υπονομεύει το μη βίαιο κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η πιο σημαντική έκφραση αλληλεγγύης για τους καλλιτέχνες είναι να ακυρώσουν τις εμφανίσεις τους στο ισραηλινό απαρτχάιντ.»

[Οι συντελεστές του τραγουδιού της Ισλανδίας στη #Eurovision διαμαρτυρήθηκαν κατά του ισραηλινού απαρτχάιντ κρατώντας πανό με την παλαιστινιακή σημαία που έγραφε επάνω "Παλαιστίνη", την ώρα που ανακοινώθηκε η τελική βαθμολογία τους.] 

 

σχετικά άρθρα

Θ. Ρουσόπουλος: Διχασμός εκ του μη όντος η αναθεώρηση των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους
Θ. Ρουσόπουλος: Διχασμός εκ του μη όντος η αναθεώρηση των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους
«Το άρθρο 3 ζωντανό κειμήλιο της ιστορικής πορείας συγκρότησης του νέου ελληνικού κράτους», ανέφερε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Θ. Ρουσόπουλος: Διχασμός εκ του μη όντος η αναθεώρηση των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους