Thumbnail
Λωρίδα της Γάζας

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας, οι δύο από τους οποίους σε συγκρούσεις κατά μήκος του τείχους που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ, ενώ οι άλλοι δύο, μέλη της Χαμάς, σε ισραηλινή επιδρομή, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επιδρομή σε αντίποινα για τον τραυματισμό δύο στρατιωτών στη διάρκεια συγκρούσεων στα σύνορα μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ. Διευκρίνισε ότι στοχοθέτησε μία στρατιωτική θέση της Χαμάς, που κυβερνά τη Γάζα.

Οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ, το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς, επεσήμαναν από την πλευρά τους ότι δύο Παλαιστίνιοι μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν στην επιδρομή και δεσμεύθηκαν να απαντήσουν «στην ισραηλινή επιθετικότητα».

Οι νεκροί είναι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Αμπντάλα Αμπού Μάλουχ, 33 ετών, και ο Αλάα αλ Μπούμπιλ, 29 ετών. Δύο ακόμη άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την επιδρομή.

Στο μεταξύ ο 19χρονος Ράιντ Αμπού Τιρ σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ανατολικά του Χαν Γιουνές στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στη διάρκεια συγκρούσεων με τον στρατό, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας. Η ταυτότητα του άλλου νεκρού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας σημείωσε εξάλλου ότι 50 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τα πυρά των ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή από πέρυσι τον Μάρτιο κατά μήκος του τείχους που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί 5.200 Παλαιστίνιοι για να διαδηλώσουν.

Τουλάχιστον 269 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων αυτών της Παρασκευής που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου του 2018.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο, νηπιαγωγεία, ωράριο νηπιαγωγών, αύξηση ωραρίου
Νηπιαγωγοί διαμαρτύρονται για καθυστέρηση στη Γ’ φάση προσλήψεων: «Η υπομονή τελείωσε»
Η Ομάδα Κινητοποίησης Νηπιαγωγών ζητά άμεση κάλυψη των κενών στα νηπιαγωγεία και στα ολοήμερα, καταγγέλλοντας την αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας
Νηπιαγωγοί διαμαρτύρονται για καθυστέρηση στη Γ’ φάση προσλήψεων: «Η υπομονή τελείωσε»
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
Ο πιο δικός μας άγνωστος
«Εμείς όμως τους γνωρίζουμε καλά. Είναι αυτοί που θα ζητήσουν τα κορμιά μας, είναι αυτοί που θα αξιώσουν  τα παιδιά μας για τις κρεατομηχανές τους»
Ο πιο δικός μας άγνωστος
ntountouka-1021x580_1_0.jpg
Σάμος: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων για αιφνίδια συγχώνευση τμημάτων στο 1ο Δημοτικό
Γονείς διαμαρτύρονται για τη συγχώνευση τμημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου και απαιτούν άμεση ανάκληση της απόφασης
Σάμος: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων για αιφνίδια συγχώνευση τμημάτων στο 1ο Δημοτικό