Thumbnail
Ο άνδρας επιτέθηκε φραστικά σε αστυνομικούς που έσπρωξαν έγκυο γυναίκα

Άνδρας καταδικάστηκε στην Γαλλία σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή,  απο δικαστήριο του Παρισιού επειδή προέτρεπε τους αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων φωνάζοντας «Αυτοκτονήστε, αυτοκτονήστε». Ο άνεργος μάγειρας, ηλικίας 49 ετών, θα πρέπει επίσης να προσφέρει κοινωνική εργασία για 180 ώρες και έχει την υποχρέωση, μόλις βρει δουλειά, να καταβάλει 500 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο αστυνομικούς που προσέφυγαν δικαστικά εναντίον του για ηθική βλάβη.

Στις 20 Απριλίου μαζί με άλλους διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων ο άνδρας φώναζε «αυτοκτονήστε, αυτοκτονήστε» προς τις δυνάμεις ασφαλείας, την ώρα που η γαλλική αστυνομία πλήττεται από την αρχή του έτους από ένα άνευ προηγουμένου κύμα αυτοκτονιών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσειων.

«Ξεκίνησε αφού οι δυνάμεις ασφαλείας έσπρωξαν μία έγκυο γυναίκα», δήλωσε ο κατηγορούμενος που εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με το πορτρέτο του Πάμπλο Εσκομπάρ, του Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών.

Ο 49χρονος, που συμμετέχει σε όλες τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων που πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες, δικαιολογήθηκε λέγοντας: «Τα λόγια μου βγήκαν από το στόμα μου πιο γρήγορα από τις σκέψεις μου (…) Ήταν η τρέλα της στιγμής».

Τα συνθήματα αυτά είχε καταδικάσει ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας αλλά και τα συνδικάτα των αστυνομικών.

Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 28 αυτοκτονίες αστυνομικών στη Γαλλία και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Κολόμπ εγκαινίασε χθες Δευτέρα ένα κέντρο πρόληψης αυτοκτονιών στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται τα μέλη των δυνάμεων της τάξης και το οποίο θα βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Σιάσος στο Φόρουμ των Δελφών
DELPHI FORUM - ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Το ΕΚΠΑ σχεδίασε και η Πολιτεία υλοποίησε το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακής νόσου
3 εκατομμύρια πολίτες εχουν ήδη συμμετοχή στο προγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ και συνολικά 6 εκατομ. σε όλα τα προγράμματα
DELPHI FORUM - ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Το ΕΚΠΑ σχεδίασε και η Πολιτεία υλοποίησε το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακής νόσου
Ελευθερία Γιακουμάκη
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: «Με χαιρέτησε με το χέρι που σκότωσε την αδελφή μου»
Γυναικοκτονία Ελευθερίας Γιακουμάκη: «Με χαιρέτησε με το χέρι που σκότωσε την αδελφή μου» – Το γράμμα και οι προσπάθειες του 40χρονου να καλύψει τα...
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: «Με χαιρέτησε με το χέρι που σκότωσε την αδελφή μου»