Thumbnail
«Όταν θα είμαι αρκετά μεγάλη για να γίνω πολιτικός θα είναι πολύ αργά», υποστηρίζει ίδια

Η 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ θέλει να ρυθμιστεί το θέμα της κλιματικής αλλαγής κι ελπίζει για την παγκόσμια ειρήνη, αν και αναγνωρίζει πως ίσως να είναι «πολύ αφελής».

Η έφηβη από τη Σουηδία μετέφερε αυτήν την εβδομάδα στη Ρώμη την εκστρατεία της κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπου συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο, απευθύνθηκε σε Ιταλούς κοινοβουλευτικούς και συμμετείχε σήμερα σε μια διαδήλωση φοιτητών στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Σκέφτομαι ότι αυτό που επιθυμώ για το μέλλον είναι απλά να διορθώσουμε τα πάντα και να ρυθμίσουμε το κλίμα και (να διευθετήσουμε) την οικολογική κρίση, ώστε ο καθένας εξ ημών να ζει ειρηνικά. Ίσως να είμαι πολύ αφελής» είπε η Τούνμπεργκ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κάνω πολλά μικρά πράγματα απλά για να αλλάξω τις συνήθειές μου, όπως για παράδειγμα έχω γίνει vegan, σταμάτησα να ταξιδεύω με αεροπλάνο, σταμάτησα να ψωνίζω και άλλα μικρά πράγματα σαν κι αυτά» εξήγησε η νεαρή ακτιβίστρια.

Η 16χρονη απέρριψε τις επικρίσεις ότι έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, σε βάρος του σκοπού που υπηρετεί, υπογραμμίζοντας ότι δεν της αρέσει να θεωρείται διασημότητα.

«Δεν απολαμβάνω την προσοχή, αλλά μου αρέσει να κάνω τη διαφορά» τόνισε, σημειώνοντας ότι θέλει να διασφαλίσει πως η κλιματική κρίση αποτελούσε πάντα το επίκεντρο οποιουδήποτε ταξιδιού της.

Και μπορεί η αυστηρή κριτική που ασκεί στους πολιτικούς παγκοσμίως να έχει εκπλήξει ορισμένους, εκείνη, ωστόσο, απαντάει ότι η νυν πολιτική ηγεσία είναι εκείνη που πρέπει να βρει τις λύσεις, διότι ο χρόνος εξαντλείται.

«Όταν μεγαλώσω, όταν θα είμαι αρκετά μεγάλη για να γίνω πολιτικός, θα είναι πολύ αργά να ενεργήσω, διότι πρέπει να ενεργήσουμε τώρα».

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους νέους, όπως εγώ, να μεγαλώσουμε και να αναλάβουμε την ευθύνη» είπε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher
Φιλόλογοι: Πώς αποκτούν πρόσβαση σε εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης
Το Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μοριοδοτούμενο πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης αποκλειστικά για φιλολόγους
Φιλόλογοι: Πώς αποκτούν πρόσβαση σε εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι ισχύει τελικά για τα επιδόματα στέγασης και θέρμανσης των εκπαιδευτικών
Διευκρινίσεις του Υπουργείου για αναπληρωτές και νεοδιόριστους
Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι ισχύει τελικά για τα επιδόματα στέγασης και θέρμανσης των εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί - Συντάξεις
Εκπαιδευτικοί με ανήλικα τέκνα: Τι ισχύει για θεμελίωση και όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
Αναλυτικός οδηγός για πλασματικά έτη, εξαιρέσεις και παγίδες που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς εκπαιδευτικοί
Εκπαιδευτικοί με ανήλικα τέκνα: Τι ισχύει για θεμελίωση και όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης: Summer camps, τόποι ξενοιασιάς ή παγίδες θανάτου;
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιωργος Χριστόπουλος γράφει στο alfavita.gr για τα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης
Τα παράδοξα της ελληνικής εκπαίδευσης: Summer camps, τόποι ξενοιασιάς ή παγίδες θανάτου;