Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Από το Ταίναρο στο Nordkapp, πάνω στη σέλα μιας Honda Africa Twin CRF 1000 ADV Sport


Το 2018, ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος και φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης και ο 12χρονος γιος του Γιώργος, μοιράστηκαν για πρώτη φορά την σέλα μιας μοτοσυκλέτας Honda Africa Twin CRF 1000 και πραγματοποίησαν σε Ευρώπη και Αφρική το δίτροχο οδοιπορικό τους.

Φέτος, πατέρας και υιός με όχημα μια μοτοσυκλέτα Honda Africa Twin CRF 1000 ADV Sport ξεκίνησαν κάτι ανάλογο. Συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου ξεκίνησαν από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, με προορισμό το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης.

Η απόσταση που έχουν να διανύσουν αγγίζει τα 4.000 χλμ. Με ενδιάμεση στάση στον Αρκτικό Κύκλο, επιδίωξή τους είναι να προσεγγίσουν τον βόρειο προορισμό τους την Πρωτομαγιά, ενώ οι αντικειμενικές δυσκολίες του ταξιδιού εστιάζονται στις χειμερινές καιρικές συνθήκες της παγωμένης Λαπωνίας.

«Θέλω να προσφέρω στο παιδί μου ένα τεράστιο δώρο ζωής και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι είναι ο πιο άμεσος τρόπος να δείξω στον Γιώργο τις ομορφιές και τις αξίες της ζωής. Θέλω επίσης να μοιραστούμε δυνατές εικόνες και συναισθήματα, ν’ ανοίξαμε την καρδιά μας ο ένας στον άλλο και να ενδυναμώσουμε την σχέση μας. Πατέρας και γιος στην ίδια σέλλα; Εμπειρία ανεκτίμητη…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης.

Μέσα από αυτό το οδοιπορικό οι δυο Έλληνες αναβάτες επιδιώκουν παράλληλα να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα πως οι ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, το ταξίδι και οι όμορφες περιπέτειες του δρόμου, όλα αυτά θα πρέπει να αποτελούν τον επιθυμητό προσανατολισμό στην ζωή των νέων ανθρώπων και όχι η απόδραση στην εικονική πραγματικότητα μιας οθόνης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

online_agora
Η κρυφή πλευρά των online αγορών: Βλέπεις την ίδια τιμή με όλους τους άλλους;
Πώς οι αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να επηρεάζουν το ποσό που πληρώνεις χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι
Η κρυφή πλευρά των online αγορών: Βλέπεις την ίδια τιμή με όλους τους άλλους;
θαναος
Υπαρξιακή έρευνα: Για ποια πράγματα μετανιώνουν οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής τους
Η ακτινογραφία της ανθρώπινης μεταμέλειας: Οι χαμένες ευκαιρίες και οι ανθρώπινες σχέσεις ζυγίζονται στον τελικό απολογισμό
Υπαρξιακή έρευνα: Για ποια πράγματα μετανιώνουν οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής τους
ΕΚΑΒ
Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας – 20χρονη έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στο Μοναστηράκι
Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Νεαρή κοπέλα έπεσε από τον 6ο όροφο καταστήματος
Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας – 20χρονη έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στο Μοναστηράκι
fournos_mikrokimaton
Το συνηθισμένο λάθος με τα τάπερ στον φούρνο μικροκυμάτων που χαλάει το φαγητό
Γιατί το καπάκι παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ’ όσο νομίζουμε και πώς ένα μικρό τρικ μπορεί να κάνει τη διαφορά
Το συνηθισμένο λάθος με τα τάπερ στον φούρνο μικροκυμάτων που χαλάει το φαγητό