Thumbnail
Η ανάρτηση στο twitter

Μακελειό με 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες προκάλεσαν ακροδεξιοί τρομοκράτες σε τεμένη, στη Νέα Ζηλανδία.

Όπως έγινε γνωστό, βασικός δράστης της πολύνεκρης επίθεσης είναι ένας 28χρονος Αυστραλός εξτρεμιστής της ακροδεξιάς. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 4 συνολικά συλλήψεις.

Ο δράστης είχε λογαριασμό στο twitter με τον όνομα Brenton Tarrant. Εκεί αναρτούσε φωτογραφίες από οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.ά.

Σε μία από αυτές διακρίνεται ένα ημιαυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου AR-15 το οποίο έχει υποστεί τροποποιήσεις. Πάνω σε αυτό ο ακροδεξιός τρομοκράτης είχε γράψει τη λέξη "Τουρκοφάγος", με λατινικούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρόξενο στη Νέα Ζηλανδία, Γεώργιο Νεονάκη, μόλις άδειασε τον έναν γεμιστήρα επέστρεψε στο αυτοκίνητο και τοποθέτησε τον δεύτερο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο δεύτερο τζαμί χωρίς να τον σταματήσει κανείς.

brenton

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θουκυδίδη
Γιατί χρειαζόμαστε ακόμα τον φιλόλογο σε μια εποχή που ζητά μόνο τεχνοκράτες;
Σε έναν κόσμο που η επιτυχία μετριέται σε gigabytes, ο Φιλόλογος μοιάζει με τον τελευταίο των Μοϊκανών μέσα σε ένα data center
Γιατί χρειαζόμαστε ακόμα τον φιλόλογο σε μια εποχή που ζητά μόνο τεχνοκράτες;