Thumbnail
Νικητές είναι επίσης εκείνοι που τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας, επειδή και για εκείνους επίσης έρχεται μια εποχή ευημερίας, ειρήνης και φιλίας, καθώς και για τους προοδευτικούς πολίτες και των δύο χωρών

Οι πολίτες της χώρας μας και της φίλης μας της Ελλάδας, μπορούν να είναι υπερήφανοι σήμερα. Είναι η γενιά που έβαλε τέλος σε ένα επεισόδιο της αβέβαιης ειρήνης στα Βαλκάνια, αναφέρει σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Με την αποδοχή και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, νικητές είναι όλοι οι πολίτες και των δύο χωρών αλλά επίσης και οι πολίτες όλης της περιοχής, αναφέρει στη δήλωσή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Ζάεφ.

Νικητές είναι επίσης εκείνοι που τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας, επειδή και για εκείνους επίσης έρχεται μια εποχή ευημερίας, ειρήνης και φιλίας, καθώς και για τους προοδευτικούς πολίτες και των δύο χωρών τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ζόραν Ζάεφ. Οι θαρραλέοι πολίτες επέλεξαν να απορρίψουν τις σκιές του παρελθόντος και να δώσουν στον κόσμο μια νέα Βαλκανική των ευκαιριών και της πολιτικής σταθερότητας, έναν τόπο συνδεδεμένων γειτόνων και φιλίας, μια περιοχή οικονομικής ανάπτυξης και πρότυπο ενσωμάτωσης, επισημαίνει στη δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωθυπουργός Ζάεφ.

Με υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη συγχαίρω τον φίλο μου, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τη νικηφόρα ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνει στη δήλωσή του που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ζόραν Ζάεφ.

Η ευγνωμοσύνη μου εκτείνεται στα Κοινοβούλια και των δύο χωρών. Σε όλους εκείνους τους θαρραλέους γυναίκες και άνδρες που επέλεξαν μαζί να δώσουν την ψήφο τους στο νικηφόρο μέλλον, μια ψήφο που θα βάλει τέλος στους φόβους οι οποίοι παρουσιάζονταν ως ανυπέρβλητοι. Επιλύσαμε μια διαφορά που παρουσιαζόταν ως αδύνατον να λυθεί, λέει στη δήλωσή του στο Πρακτορείο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Και καταλήγει ο Ζόραν Ζάεφ: «Εγώ και ο φίλος μου ο πρωθυπουργός Τσίπρας καταλήξαμε σε μια συμφωνία πέρσι το καλοκαίρι. Μαζί με τις ομάδες μας, με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών, καταλήξαμε σε μια στιγμή αποκάλυψης: η κάθε πλευρά πρέπει να δώσει κάτι προκειμένου να κερδίσει πολλά, πολλά περισσότερα σε αντάλλαγμα. Από σήμερα και στο εξής, έχουμε μια επαληθευμένη και βαθιά φιλία. Ξεκινώντας από σήμερα, προχωρούμε προς τα εμπρός με μεγαλύτερη δύναμη για να ενώσουμε τους πολίτες και των δύο χωρών. Το μέλλον δεν θα φαντάζει πλέον ως ολέθριο πεπρωμένο αλλά ως ένας κοινός δρόμος, στρωμένος με φιλικές προθέσεις και με αξίες που αναδύονται από την ευρωπαϊκή οικογένειά μας.

Ζήτω η φιλία μας και η στρατηγική συνεργασία μας».

Ολόκληρη η δήλωση του Ζόραν Ζάεφ στο ΑΠΕ- ΜΠΕ

«Οι πολίτες της χώρας μας και της φίλης μας της Ελλάδας μπορούν να είναι υπερήφανοι σήμερα. Είναι η γενιά που έβαλε τέλος σε ένα επεισόδιο της αβέβαιης ειρήνης στα Βαλκάνια.

Με την αποδοχή και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, νικητές είναι όλοι οι πολίτες και των δύο χωρών αλλά επίσης και οι πολίτες όλης της περιοχής.

Νικητές είναι επίσης εκείνοι που τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας, επειδή και για εκείνους επίσης έρχεται μια εποχή ευημερίας, ειρήνης και φιλίας, καθώς και για τους προοδευτικούς πολίτες και των δύο χωρών.

Οι θαρραλέοι πολίτες επέλεξαν να απορρίψουν τις σκιές του παρελθόντος και να δώσουν στον Κόσμο μια νέα Βαλκανική των ευκαιριών και της πολιτικής σταθερότητας, έναν τόπο συνδεδεμένων γειτόνων και φιλίας, μια περιοχή οικονομικής ανάπτυξης και πρότυπο ενσωμάτωσης.

Με υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη συγχαίρω τον φίλο μου, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τη νικηφόρα ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ευγνωμοσύνη μου εκτείνεται στα Κοινοβούλια και των δύο χωρών. Σε όλους εκείνους τους θαρραλέους γυναίκες και άνδρες που επέλεξαν μαζί να δώσουν την ψήφο τους στο νικηφόρο μέλλον, μια ψήφο που θα βάλει τέλος στους φόβους οι οποίοι παρουσιάζονταν ως ανυπέρβλητοι. Επιλύσαμε μια διαφορά που παρουσιαζόταν ως αδύνατον να λυθεί.

Εγώ και ο φίλος μου ο πρωθυπουργός Τσίπρας καταλήξαμε σε μια συμφωνία πέρσι το καλοκαίρι. Μαζί με τις ομάδες μας, με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών, καταλήξαμε σε μια στιγμή αποκάλυψης: η κάθε πλευρά πρέπει να δώσει κάτι προκειμένου να κερδίσει πολλά, πολλά περισσότερα σε αντάλλαγμα.

Από σήμερα και στο εξής, έχουμε μια επαληθευμένη και βαθιά φιλία. Ξεκινώντας από σήμερα, προχωρούμε προς τα εμπρός με μεγαλύτερη δύναμη για να ενώσουμε τους πολίτες και των δύο χωρών. Το μέλλον δεν θα φαντάζει πλέον ως ολέθριο πεπρωμένο αλλά ως ένας κοινός δρόμος, στρωμένος με φιλικές προθέσεις και με αξίες που αναδύονται από την ευρωπαϊκή οικογένειά μας.

Ζήτω η φιλία μας και η στρατηγική συνεργασία μας.».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

karistianou-sintagma
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών – Εμπλέκεται και απόστρατος αστυνομικός
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς