Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/Ruptly/status/1086651600779857920?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1086651600779857920&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fnews%2F449190-yellow-vest-protests-act10%2F at this time, please check again later.
Thumbnail
«Μακρόν, παραιτήσου!» φώναζαν πολλοί διαδηλωτές

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων», με τη συμμετοχή περίπου 7.000 ανθρώπων, στο Παρίσι, στο 10ο κατά σειρά Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε μεγάλο μέρος σε ειρηνικό κλίμα, όμως δημοσιογράφοι του Reuters Television μετέδωσαν ότι επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, στη συνοικία Ενβαλίντ του Παρισιού.

Οι διαδηλωτές πέταξαν κροτίδες, μπουκάλια και πέτρες και η αστυνομία απάντησε με ρίψεις νερού υπό πίεση και δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσει.

https://twitter.com/Ruptly/status/1086651600779857920?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1086651600779857920&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fnews%2F449190-yellow-vest-protests-act10%2F

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της αστυνομίας, γύρω στο απόγευμα, περίπου 7000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Παρίσι και 27.000 συνολικά στη Γαλλία. Την ίδια ώρα το περασμένο Σάββατο ο αριθμός τους ανερχόταν σε 32.000.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε, επίσης, ότι ταραχές σημειώθηκαν στη Μασσαλία, ενώ κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

«Μακρόν, παραιτήσου!» φώναζαν πολλοί διαδηλωτές.

Άλλοι μετέφεραν ψεύτικα φέρετρα και κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, ως φόρο τιμής στους 10 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, από τις 17 Νοεμβρίου, στην πλειονότητά τους σε δυστυχήματα, όταν οι διαδηλωτές έκλειναν τους δρόμους. Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί (διαδηλωτές ή αστυνομικοί).

Όπως το περασμένο Σάββατο, περίπου 80.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητο
Η ρύθμιση που αυξάνει τη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό σου
Μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή και να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.
Η ρύθμιση που αυξάνει τη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό σου
ΕΚΠΑ ΣΙΑΣΟΣ
Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας – Συνάντηση του Πρύτανη Γεράσιμου Σιάσου με την Πρόεδρο Melissa Gilliam στη Βοστώνη
Οι συνομιλίες αυτές αποτελούν σημαντικό ορόσημο για τη διαμόρφωση μιας δυναμικής και πολυδιάστατης συνεργασίας που αξιοποιεί τα συγκριτικά...
Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας – Συνάντηση του Πρύτανη Γεράσιμου Σιάσου με την Πρόεδρο Melissa Gilliam στη Βοστώνη