Thumbnail
Θα συναντηθείμε τον Αλέξη Τσίπρα

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 10 και 11 Ιανουαρίου η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς.

Όπως δήλωσε η κ. Φιτς, το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση η Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Στο επίκεντρο της επόμενης μέρας, συνέχισε η κυρία Φιτς, βρίσκεται η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ η κ. Μέρκελ θα επισκεφθεί την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων. Η Καγκελάριος γα συναντηθεί ακόμη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο σχεδιασμός της επίσκεψης, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές, κυρίως όμως σε ό,τι αφορά τους χρόνους και όχι το περιεχόμενο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο που θα διαδραματίσει η Συμφωνία των Πρεσπών στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα, η κ. Φιτς δήλωσε: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω αν η Καγκελάριος θα συζητήσει αυτό το θέμα στην Αθήνα, αλλά μπορώ να πω επί της αρχής ότι η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει εμφατικά την συμφωνία για την διευθέτηση της διαμάχης του ονόματος και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να λυθεί. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουζίνα
Πώς οργανώνουν τον προσωπικό τους χώρο οι άνθρωποι με αυξημένη ευφυΐα
Ο τρόπος με τον οποίο κάποιος οργανώνει και αξιοποιεί τον προσωπικό του χώρο μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη σκέψη και την προσωπικότητά του.
Πώς οργανώνουν τον προσωπικό τους χώρο οι άνθρωποι με αυξημένη ευφυΐα
πετρέλαιο θέρμανσης
Ανατροπή στην αγορά ενέργειας: Η Σαουδική Αραβία μειώνει στο μισό τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα
Το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο, καθώς η πορεία των συγκρούσεων και οι αποφάσεις των βασικών παικτών θα καθορίσουν όχι μόνο τις τιμές του...
Ανατροπή στην αγορά ενέργειας: Η Σαουδική Αραβία μειώνει στο μισό τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα