Στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στα Ηλύσια Πεδία και την Αψίδα του Θριάμβου, στο Παρίσι, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα "Κίτρινα Γιλέκα"!
Μάλιστα, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι δήλωσαν μέσω Facebook ότι θα παραβρεθούν στο "γιορτινό και όχι βίαιο" event, με σκοπό να δηλώσουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις κινητοποιήσεις τους και θα συνεχίσουν και το νέο έτος.
Το Κίνημα των "Κίτρινων Γιλέκων" ξεκίνησε στη Γαλλία με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στα καύσιμα. Γρήγορα όμως απέκτησε αντικυβερνητικά και φιλοεργατικά χαρακτηριστικά, με κατά βάση νέους ανθρώπους να κατεβαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τους μισθούς, το ασφαλιστικό, τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την ακρίβεια και άλλα θέματα.
Η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, απάντησαν με σκληρά κατασταλτικά μέτρα, με συλλήψεις ακόμη και μαθητών. Τελικά υπαναχώρησαν, ενώ ανακοινώθηκε ότι η αύξηση των διοδίων ακυρώνεται, ενώ προαναγγέλθηκε και αύξηση στους μισθούς κατά 100€.
Πλήθος διαδηλωτών εξακολουθεί να κατεβαίνει στους δρόμους της Γαλλίας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom