Ισραηλινός ανώτερος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη Βραζιλία δήλωσε σήμερα ότι ο εκλεγμένος τον Οκτώβριο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου είπε σε κορυφαίους αξιωματούχους του Ισραήλ ότι το θέμα είναι το "πότε, όχι το εάν" η πρεσβεία της χώρας του θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ.
Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019 και φιλοξενεί ισραηλινή αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και να μεταφέρει την πρεσβεία.
Αλλά δέχεται πιέσεις από τον ισχυρό αγροτικό τομέα της Βραζιλίας να μην το κάνει, καθώς η ενέργεια αυτή μπορεί να βλάψει τις εξαγωγές της Βραζιλίας στις αραβικές χώρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς
Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom