Thumbnail
«Αφυδάτωση», «εξάντληση» και «σοκ» για τη μικρή, στο πλαίσιο της μηδενικής ανοχής του Τραμπ για τους μετανάστες

Ένα κορίτσι 7 ετών από τη Γουατεμάλα πέθανε από «αφυδάτωση», «εξάντληση» και «σοκ», αφού τέθηκε υπό κράτηση από άνδρες της συνοριοφρουράς των ΗΠΑ αναφέρει η Washington Post.

Το κορίτσι και ο πατέρας της, τα ονόματα των οποίων δεν δημοσιοποιήθηκαν, τέθηκαν υπό κράτηση από αμερικανούς συνοριοφρουρούς την 6η Δεκεμβρίου. Ήταν ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας 160 και πλέον μεταναστών που παραδόθηκαν στις αμερικανικές αρχές στο Λόρντσμπεργκ, στο Νέο Μεξικό, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η επτάχρονη «δεν είχε φάει ούτε είχε πιει νερό για αρκετές ημέρες» και άρχισε να έχει σπασμούς την επομένη νωρίς το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων (Customs and Border Protection, CBP) η οποία εστάλη στην εφημερίδα.

Το παιδί καταβλήθηκαν αγωνιώδεις προσπάθειες από γιατρούς να σωθεί αλλά «δεν ανένηψε» και «υπέκυψε» σε νοσοκομείο στο Ελ Πάσο, ανέφερε η CBP, κατά το δημοσίευμα.

Οι άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων «έκαναν κάθε ενέργεια που μπορούσε να γίνει για να σωθεί η ζωή του παιδιού υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες», δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της CBP Άντριου Μίχαν.

Η υπηρεσία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζήτησαν σχόλια το Reuters και το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί "σκληρή" γραμμή απέναντι στους μετανάστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Τους περασμένους μήνες περισσότεροι από 2.300 ανήλικοι χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους, στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής».

Μπροστά στην κατακραυγή που αντιμετώπισε, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, εκδίδοντας εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγόρευσε τον συστηματικό διαχωρισμό των παιδιών από τις οικογένειές τους.

Νέα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι οι οικογένειες που έχουν συλληφθεί από τη CBP σχεδόν τετραπλασιάστηκαν, από τις 7.016 τον Νοέμβριο του 2017 στις 25.172 τον Νοέμβριο του 2018.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

A 10 Warthog
NYT: Το Ιράν κατέρριψε και δεύτερο μαχητικό των ΗΠΑ – «Όχι» στην πρόταση για εκεχειρία
Μετά το F-15, οι New York Times αναφέρουν απώλεια και ενός A-10 στα Στενά του Ορμούζ – Σε απόλυτο αδιέξοδο οι διπλωματικές επαφές, «όχι» του Ιράν σε...
NYT: Το Ιράν κατέρριψε και δεύτερο μαχητικό των ΗΠΑ – «Όχι» στην πρόταση για εκεχειρία
Καθηγήτρια με ναρκωτικά
Καταγγελία: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Σύλληψη 34χρονης εκπαιδευτικού μετά από έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ – Τι ισχυρίζονται μαθητές
Καταγγελία: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Τραμ
Τραμ: Αλλαγές στη Γραμμή 7 για πέντε Σαββατοκύριακα – Πώς θα κινούνται τα δρομολόγια
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στον Πειραιά – Τι ισχύει για επιβάτες και ώρες λειτουργίας
Τραμ: Αλλαγές στη Γραμμή 7 για πέντε Σαββατοκύριακα – Πώς θα κινούνται τα δρομολόγια
διώξεις εκπαιδευτικών
«Βιομηχανία» πειθαρχικών διώξεων σε Σάμο και Ικαρία: Στο στόχαστρο 15 εκπαιδευτικοί
Σε λιγότερο από έναν μήνα παραδόθηκαν τα 15 πειθαρχικά - Ηχηρή παρέμβαση από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ
«Βιομηχανία» πειθαρχικών διώξεων σε Σάμο και Ικαρία: Στο στόχαστρο 15 εκπαιδευτικοί