Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μογγολία, έρημος Γκόμπι

Οι φωτογραφίες «ταξιδεύουν» τον θεατή και οι εικόνες ξεγελούν τα μάτια και το μυαλό, δημιουργώντας την εντύπωση πως έχει δημιουργηθεί μια διαταραχή στην ροή του χρόνου ή καλύτερα πως υπάρχει ένας άλλος, μαγικός κόσμος στην έρημο που δεν διαπνέεται από τους «δικούς» μας κανόνες και κανονικότητες.

Οι εικόνες αποτελούν δουλειά του φωτογράφου Daniel Kordan που ακολούθησε στα βάθη της ερήμου Γκόμπι μια ομάδα 10 κυνηγών με αετούς. Συνολικά έχουν απομείνει μόλις 250-300 κυνηγούς που θεωρεί κανείς πως «ξετρυπώνουν» από έναν μαγικό κόσμο με πύλη την έρημο.

Ο τυχερός Ρώσος φωτογράφος τους απαθανάτισε σε επιδείξεις και σε κυνήγι, όπου οι αετοί γίνονται τα όπλα, τα χέρια και τα μάτια τους σε ένα εχθρικό και αφιλόξενο περιβάλλον.

Και σε αυτόν τον «μαγικό» κόσμο, επικρατούν άλλοι κανόνες και ήθη ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα: «Μόλις ο αετός αγγίξει την ηλικία των 12 ετών, οι κυνηγοί απελευθερώνουν το πουλί, ώστε να μπορεί να ζήσει το δεύτερο τμήμα της ζωής του σε καθεστώς ελευθερίας. Οι χρυσοί αετοί ζυγίζουν 8-10 κιλά», καταλήγει και αφήνει τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

American Space / Corfu Tech Lab
Κέρκυρα: Καταγγελίες εκπαιδευτικών για εμπλοκή των ΗΠΑ στα σχολεία μέσω του "American Space"
Σκληρή ανακοίνωση κατά των δράσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας που στοχεύουν μαθητές στην Κέρκυρα
Κέρκυρα: Καταγγελίες εκπαιδευτικών για εμπλοκή των ΗΠΑ στα σχολεία μέσω του "American Space"