Μαγικές εικόνες: Oι τελευταίοι κυνηγοί με αετούς στην έρημο
Μογγολία, έρημος Γκόμπι

Οι φωτογραφίες «ταξιδεύουν» τον θεατή και οι εικόνες ξεγελούν τα μάτια και το μυαλό, δημιουργώντας την εντύπωση πως έχει δημιουργηθεί μια διαταραχή στην ροή του χρόνου ή καλύτερα πως υπάρχει ένας άλλος, μαγικός κόσμος στην έρημο που δεν διαπνέεται από τους «δικούς» μας κανόνες και κανονικότητες.

Οι εικόνες αποτελούν δουλειά του φωτογράφου Daniel Kordan που ακολούθησε στα βάθη της ερήμου Γκόμπι μια ομάδα 10 κυνηγών με αετούς. Συνολικά έχουν απομείνει μόλις 250-300 κυνηγούς που θεωρεί κανείς πως «ξετρυπώνουν» από έναν μαγικό κόσμο με πύλη την έρημο.

Ο τυχερός Ρώσος φωτογράφος τους απαθανάτισε σε επιδείξεις και σε κυνήγι, όπου οι αετοί γίνονται τα όπλα, τα χέρια και τα μάτια τους σε ένα εχθρικό και αφιλόξενο περιβάλλον.

Και σε αυτόν τον «μαγικό» κόσμο, επικρατούν άλλοι κανόνες και ήθη ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα: «Μόλις ο αετός αγγίξει την ηλικία των 12 ετών, οι κυνηγοί απελευθερώνουν το πουλί, ώστε να μπορεί να ζήσει το δεύτερο τμήμα της ζωής του σε καθεστώς ελευθερίας. Οι χρυσοί αετοί ζυγίζουν 8-10 κιλά», καταλήγει και αφήνει τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους.

 

σχετικά άρθρα

Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο
Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο
Φρικτό θέαμα με δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας - Το φαινόμενο αν και παρατηρείται εβδομάδες, τώρα παίρνει διαστάσεις με φωτογραφίες που...
Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο