Thumbnail
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, μετά από σχετικό αίτημα δικαστηρίου των Σκοπίων, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι για έκτιση ποινής φυλάκισης δύο ετών, που του επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα

Το δικαστήριο των Σκοπίων απέρριψε, την Παρασκευή, το αίτημα του Ν. Γκρούεφσκι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί και έτσι αυτός είχε την υποχρέωση να παρουσιαστεί στις φυλακές των Σκοπίων, για την έκτιση της ποινής του.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν έχει παρουσιαστεί στις φυλακές, ενώ οι προσπάθειες των δικαστικών αρχών να τον εντοπίσουν στην διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να του επιδώσουν την απόφαση να παρουσιαστεί στις φυλακές, απέβησαν άκαρπες.

Μέχρι στιγμής θεωρείται άγνωστο που βρίσκεται ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών , για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πέραν της υπόθεσης αυτής για την οποία καταδικάστηκε, κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο Ν. Γκρούεφσκι όλο το προηγούμενο διάστημα απέρριπτε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του, η οποία, όπως ισχυριζόταν, εκπορεύεται από τη μεριά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι διετέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την περίοδο 2006-2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνοδος μπεος
Σε αστυνομικό κλοιό η Σύνοδος Πρυτάνεων στον Βόλο – Φοιτητικές κινητοποιήσεις και αιχμηρές αναφορές Μπέου (βίντεο)
​​​​​​​Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, φοιτητικές διαμαρτυρίες και πολιτικές αιχμές, ολοκληρώνεται αύριο η Σύνοδος Πρυτάνεων στην Αγριά Βόλου,...
Σε αστυνομικό κλοιό η Σύνοδος Πρυτάνεων στον Βόλο – Φοιτητικές κινητοποιήσεις και αιχμηρές αναφορές Μπέου (βίντεο)
Κακός χαμός μεταξύ Νάταλι Κάκκαβα και Δημάρχου Σαρωνικού
Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού: «Φέρτε τη δημοσιογραφική σας ταυτότητα» – «Δεν χρειάστηκε να πάω στρατό»
Κακός χαμός μεταξύ Νάταλι Κάκκαβα και Δημάρχου Σαρωνικού: Φέρτε μας τη δημοσιογραφική σας ταυτότητα - Πήγες φαντάρος;
Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού: «Φέρτε τη δημοσιογραφική σας ταυτότητα» – «Δεν χρειάστηκε να πάω στρατό»