Thumbnail
Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 14χρονος

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 14χρονος, ο Μουστάφα Άμπεντ Ράμπο, ο οποίος σκοτώθηκε κοντά στην Τζαμπαλία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων.

Μία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 13.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σε αυτές τις διαδηλώσεις. Οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν ελαστικά, εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό εναντίον του τείχους ασφαλείας και των Ισραηλινών στρατιωτών που βρίσκονταν εκεί, πρόσθεσε.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μαρτίου και γίνονται κάθε Παρασκευή κοντά στο τείχος ασφαλείας. Οι διαδηλωτές ζητούν την άρση του αποκλεισμού του θύλακα και διεκδικούν το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, το 1948.

Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις 178 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
Σε ΦΕΚ η προκήρυξη για μόνιμες και τριετείς προσλήψεις σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα – Πότε ανοίγει η διαδικασία αιτήσεων
ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
sxoleio
Ειδική Αγωγή υπό κατάρρευση στη Σάμο – Καταγγελίες για υγιεινή, ασφάλεια και υποστελέχωση
Κλείσιμο σχολείου, σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και ακάλυπτα κενά ειδικής αγωγής
Ειδική Αγωγή υπό κατάρρευση στη Σάμο – Καταγγελίες για υγιεινή, ασφάλεια και υποστελέχωση