Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Γερμανία

Καλπάζει το κύμα νεοσυντηρητισμού-ακροδεξιάς στην Ευρώπη, με την Γερμανία να αισθάνεται -τουλάχιστον- άβολα μπροστά στη θέα χιλιάδων ακροδεξιών διαδηλωτών στην πόλη Κέμνιτς και τα αιματηρά επεισόδια, που περιλάμβαναν ακόμη και πογκρόμ κατά μεταναστών.

Το ακροδεξιό AfD (το ακρωνύμιο σημαίνει "εναλλακτική για τη Γερμανία" σημειώνει σταθερή άνοδο στις δημοσκοπήσεις στηριζόμενη σε ένα μίγμα εθνικισμού, ρατσισμού και ισλαμοφοβίας και, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, συγκεντρώνει το 17% της πρόθεσης ψήφου, πίσω μόνο από την κυβερνώσα Χριστιανοδημοκρατία.

Το ρατσιστικό μήνυμα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, με τρεις μαθητές -τυπικούς λευκούς Γερμανούς- να τρέχουν σε ένα «σχολείο χωρίς Ισλάμ» όπως γράφει και η αφίσα.


Το AfD έχει στηρίξει τις ρατσιστικές κινητοποιήσεις του Κέμιτς, όπου τον τόνο το έδωσαν και διάφορες ναζιστικές οργανώσεις, ενώ ερευνάται η σχέση των στελεχών του κόμματος με τις τελευταίες.

Προς υπεράσπιση της αφίσας, το κόμμα σχολίασε πως «δεν αντιτίθεται στους μουσουλμάνους μαθητές, αλλά στην ισλαμική προπαγάνδα στην παιδεία» χωρίς να προσδιορίζει τους τρόπους με τους οποίους αυτή εμπαιδώνεται.

Βέβαια, στο παρελθόν έχει «χτυπήσει» ξανά με αφίσες που στρέφονται κατά του Ισλάμ, όπως αυτή με γυναίκες στην παραλία: «Μπούρκες; Θα επιμείνουμε στα μπικίνο» ενώ τρομακτικούς για την γερμανική ιστορία συνειρμούς προκαλεί η αφίσα: «Νέοι Γερμανοί; Θα τους φτιάξουμε μόνοι μας».

Τα στελέχη του AfD προσπαθούν να μην ταυτίζονται ανοικτά με τη νεοναζιστική ρητορική, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν τις αναφορές που υποτιμούν το Ολοκαύτωμα ενώ ο υποψήφιος βουλευτής Αλεξάντερ Γκάουλαντ επιχειρηματολόγησε υπέρ της απόδοσης τιμών και περηφάνιας για τους ναζί αξιωματικούς ως «ήρωες πολέμου».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
«Έφυγε» πρόωρα από κορονοϊό καθηγήτρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης - Ο αποχαιρετισμός της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Σφοδρές αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση να περικοπεί η αμοιβή των εργαζόμενων γονέων που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού κατά 50%
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
«Μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων της Υπουργού Παιδείας αποδεικνύει την υποκρισία αλλά και την επιλογή της Εκπαίδευσης ως χώρου πειραματισμού  για...
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!