«Επίθεση φιλίας» από την Μόσχα - Προετοιμάζεται επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα
Επιχειρείται η σταδιακή βελτίωση της κατάστασης, μετά την απομάκρυνση Ρώσων αξιωματούχων

Υπενθυμίζεται η τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών, όπως διαμορφώθηκε από την απέλαση Ρώσων αξιωματούχων για λόγους που η Αθήνα προσδιόρισε ως «εθνικού ενδιαφέροντος».

Από τις διάφορες διαρροές τον τύπο, έγιναν νύξεις για άντληση ευαίσθητων πληροφοριών και απόπειρα άσκησης επιρροής στις ένοπλες δυνάμεις.

Ωστόσο και οι 2 πλευρές επιθυμούν την εκτόνωση της κατάστασης, με την Μόσχα να προβαίνει σε «επίθεση φιλίας».

Τo αναλυτικό τηλεγράφημα του Interfax αναφέρει:

ΜΟΣΧΑ. 11 Ιουλίου (Interfax) - Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και προετοιμάζεται για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα αυτή, όπως δήλωσε η Ρώσικη πρεσβεία.

«Με βάση τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας στις 13 Ιουνίου, ετοιμάζουμε την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εδώ. 

Ο υπουργός μας έχει λάβει πρόσκληση. Και στη συνέχεια, θέτουμε τα θεμέλια για την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη χώρα μας. Εκείνος επίσης έχει λάβει πρόσκληση από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την 25η επέτειο από την υπογραφή συνθήκης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό, είπε επίσης και πρόσθεσε: 

«Ετοιμάζουμε επίσης εκδηλώσεις για την 190η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο». 

σχετικά άρθρα