Thumbnail
Ενόψει της επίσκεψης του Α.Τσίπρα

Για «ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας κάνει λόγο η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ενόψει της συνάντησής της με τον Αλέξη Τσίπρα, την προσεχή Τρίτη, στο Λονδίνο.

«Η φιλία μας άρχισε πριν από πολλούς αιώνες και σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ», τονίζει η κ. Μέι σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Τα Νέα». Η πρωθυπουργός της Βρετανίας προσθέτει ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ «αναδεικνύει τους ισχυρούς ιστορικούς μεταξύ των χωρών μας και τη βαθιά συνεργασία που έχουμε σήμερα» και σημειώνει ότι η σχέση αυτή «όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυνατή».

Η ίδια κάνει ιδιαίτερη μνεία στον ελληνικό τουρισμό, λέγοντας ότι «εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο για να απολαύσουν την ξεχωριστή φιλοξενία και τον πολιτισμό του λαού σας, αλλά και τις πόλεις και τις ακτές σας».

Αναφέρεται επίσης στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εμπορίου και ασφάλειας και καταλήγοντας, εκφράζει την πεποίθησή της ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα θα μας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας σε όλους αυτούς τους τομείς προς όφελος όλων των πολιτών μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΤΕΟ
Το «αθώο» αξεσουάρ που μπορεί να σας κόψει στο ΚΤΕΟ – Το λάθος που φέρνει πρόστιμο και επανέλεγχο
Ο υποχρεωτικός εξοπλισμός που προβλέπει ο ΚΟΚ και συχνά αγνοούν οι οδηγοί
Το «αθώο» αξεσουάρ που μπορεί να σας κόψει στο ΚΤΕΟ – Το λάθος που φέρνει πρόστιμο και επανέλεγχο
σφουγγαρι
Το έξυπνο τρικ με το σφουγγάρι που καθαρίζει τον φούρνο μικροκυμάτων σε χρόνο-ρεκόρ
Χωρίς χημικά και τρίψιμο: Πώς ο ατμός μετατρέπει τον καθαρισμό της συσκευής σε υπόθεση λίγων λεπτών
Το έξυπνο τρικ με το σφουγγάρι που καθαρίζει τον φούρνο μικροκυμάτων σε χρόνο-ρεκόρ