Thumbnail
Για να συγκαλύψει τις παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων

Η Ένωση Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την πρόταση ενός νέου νομοσχεδίο, το οποίο θα ποικικοποιήσει τη φωτογράφιση ή την καταγραφή σε video των Ισραηλινών στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας.

Το νομοσχέδιο προτάθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο του Ισραήλ, με την υποστήριξη του ακροδεξιού υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman. Αν ψηφιστεί, θα μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών όσους θεωρηθεί ότι παραβιάζουν το νόμο, φωτογραφίζοντας ισραηλινούς στρατιώτες.

Οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο ρατσιστικό, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου και νομιμοποιεί τις εγκληματικές πρακτικές του ισραηλινού στρατού κατοχής εναντίον των Παλαιστινίων.

Βλέπουν το νομοσχέδιο ως μια απόπειρα του ισραηλινού κράτους να αποφύγει τις ποινές και τον εντοπισμό παραβάσεων του διεθνούς δικαίου και, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «σκοπός του είναι να αποπροσανατολίσει τη δικαιοσύνη και να δημιουργήσει μία επίσημη κάλυψη για μελλοντικά εγκλήματα από την πλευρά του Ισραήλ».

Η Ένωση Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με την ελευθερία του τύπου να καταδικάσουν το νομοσχέδιο και να στηρίξουν την ελευθερία των δημοσιογράφων της Παλαιστίνης.

Info-war

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ με την Ανάκληση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων: Αόρατος κίνδυνος με επιβλαβείς χημικές ουσίες και ελλιπή επισήμανση

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗς
Με "τρικλοποδιά" επιχειρούν να γονατίσουν τον δάσκαλο που αγαπήσαμε!
Μια υπόθεση-σύμβολο για τον εκφοβισμό, τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης και την προσπάθεια εγκαθίδρυσης σιγής νεκροταφείου στα σχολεία
Με "τρικλοποδιά" επιχειρούν να γονατίσουν τον δάσκαλο που αγαπήσαμε!
Τρόφιμα
10 Τροφές-ασπίδα: Οι «θαυματουργές» επιλογές που προστατεύουν την υγεία σου!
Ανακάλυψε ποιες τροφές λειτουργούν σαν φυσικό «φάρμακο» για τον οργανισμό και γιατί δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου
10 Τροφές-ασπίδα: Οι «θαυματουργές» επιλογές που προστατεύουν την υγεία σου!