Thumbnail
Ο όρος «Βόρεια Μακεδονία» απορρίφθηκε

Ολοκληρώθηκε προ ολίγουο δεύτερος γύρος των συνομιλιών για την ονομασία της πΓΔΜ στη Νέα Υόρκη. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας έφτασε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με τη διπλωματική αποστολή, ενώ ακολούθησε μετά από λίγα λεπτά ο ομόλογός του της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, με τη συνοδεία του.

Λίγα λεπτά μετα τις 18:30 ώρα Ελλάδας ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ για το Μακεδονικό, Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε ότι δεν βρέθηκε λύση αλλά οι δύο πλευρές προτίθενται να οικοδομήσουν το πλαίσιο για τη λύση, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς πως έληξαν οι συνομιλίες.

Όπως μεταδίδουν Μέσα Ενημέρωσης, ο  ειδικός διαμεσολαβητής απέφυγε να απαντήσει εάν θα υπάρξει συνάντηση των Πρωθυπουργών Ελλάδας και πΓΔΜ και πρόσθεσε ότι οι δύο υπουργοί θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους στις Βρυξέλλες

Νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τον ΟΗΕ χωρίς να μπορούν να επιβεβαιωθούν, ανέφεραν ότι υπήρχε σκληρή αντιπαράθεση με το όνομα. 

Φήμες ανέφεραν ότι τα Σκόπια απέρριψαν το Gorna Macedonija που θα ήθελε η Αθήνα ενώ το Nova ενδεχομένως να μην καλύπτει καμιά από τις δύο πλευρές. 

Ετσι απανήλθε στο προσκήνιο ένα ακόμη όνομα από αυτά που είχε προτείνει ο Μ. Νίμιτς. 

Πρόκειται για το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή Republika Severna Makedonija και πάνω σ’ αυτή την πρόταση έγινε η διαπραγμάτευση αλλά δεν κατέληξε σε λύση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαλατα
Σπουδές Διατροφής και Διαιτολογίας στα δημόσια ΑΕΙ: ένα επάγγελμα με ουσία και προοπτική
Ο σύγχρονος διαιτολόγος δεν περιορίζεται στη διαχείριση του βάρους ή σε "γρήγορες λύσεις" πριν το καλοκαίρι. Πρόκειται για έναν επιστήμονα που...
Σπουδές Διατροφής και Διαιτολογίας στα δημόσια ΑΕΙ: ένα επάγγελμα με ουσία και προοπτική