Thumbnail
Τι γράφουν οι μεγάλες εφημερίδες της γειτονικής χώρας

Άκρως επικριτικός είναι σήμερα ο ιταλικός Τύπος, σε ό,τι αφορά τη στάση και τις προκλήσεις της Άγκυρας, με την παρεμπόδιση του πλοίου-πλατφόρμας της Eni σε χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εφημερίδα Corriere della Sera υπογραμμίζει σήμερα ότι «είναι δύσκολο πλέον να μπορέσει να οργανωθεί η συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας η οποία έχει προγραμματισθεί σε περίπου έναν μήνα στην Βάρνα» και αναφέρεται στην μεγάλη ένταση που δημιουργήθηκε με την στάση της 'Αγκυρας στο όλο θέμα της ιταλικής πλατφόρμας.

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι το μπλόκο που επιβλήθηκε στο πλοίο της Eni είναι εντελώς παράνομο βάσει του διεθνούς δικαίου και προσθέτει ότι «πρόκειται για το πιο πρόσφατο παράδειγμα της βίαιης συμπεριφοράς με την οποία το καθεστώς της Τουρκίας επιχειρεί να επιβάλει τα συμφέροντά του στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές ότι τα κέρδη από τις επιχειρήσεις εξόρυξης θα βοηθήσουν και την τουρκική κοινότητα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, αλλά- υπογραμμίζει η La Repubblica- «η 'Αγκυρα δεν δέχεται το άνοιγμα αυτό, διότι θέλει να υπάρξει επαναπροσέγγιση των δυο κοινοτήτων μόνον αν η ίδια θα μπορεί να ελέγχει την κατάσταση».

Η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, τέλος, τονίζει ότι η ένταση παραμένει σε σαφώς υψηλά επίπεδα και ότι η κυβέρνηση της Λευκωσίας είναι έτοιμη να προχωρήσει σε προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

To viral περιστατικό στη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Γεωργιάδης: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» του κράκερ – «Με έπιασε το στομάχι μου, δεν ήταν χαβιάρι» (Vid)
«Μου ήρθε μια λιγούρα – Δεν είχα φάει, με έπιασε το στομάχι μου» – Η εκδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη για το περιστατικό με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Γεωργιάδης: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» του κράκερ – «Με έπιασε το στομάχι μου, δεν ήταν χαβιάρι» (Vid)
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
«Βαρύ» υπόμνημα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών προς τη Σοφία Ζαχαράκη
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
«Όταν η διαφορετικότητα ποινικοποιείται, τότε μιλάμε για συστηματική βία» σημειώνει η Τομεάρχη Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
Σκορδαλιά «αφρός» για την 25η Μαρτίου: Το έξυπνο κόλπο για να μην σας «κάψει» το σκόρδο
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση