Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε η δίκη της Αχέντ Ταμίμι σε στρατιωτικό δικαστήριο
Αντιμετωπίζει 12 κατηγορίες

Ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών η δίκη της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι, η οποία αντιμετωπίζει 12 κατηγορίες, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από το 2016, συμπεριλαμβανομένων αυτών της επίθεσης σε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες, υποκίνησης σε βία και πετροπόλεμο.

Η Ταμίμι έφθασε σήμερα στο στρατιωτικό δικαστήριο για την πρώτη ημέρα της δίκης της, η οποία ενδεχομένως να κρατήσει μήνες. Η υπόθεσή της έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην παγκόσμια κοινή γνώμη, αλλά και σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη.

Το δικαστήριο διέταξε η διαδικασία να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, καθώς ένας μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων κατέφθασε στη στρατιωτική βάση Ofer για την κάλυψη της δίκης. Το αίτημα του συνηγόρου της Αχέντ Ταμίμι να επιτραπεί η είσοδος στα ΜΜΕ δεν εισακούσθηκε από το δικαστήριο.

Υποστηρικτές και αλληλέγγυοι της Ταμίμι τονίζουν ότι το περιστατικό με το χαστούκισμα των δύο στρατιωτών από τη 16χρονη έλαβε χώρα μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό στο κεφάλι του 15χρονου ξαδέρφου της από πλαστικές σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Η Αχέντ Ταμίμι συνελήφθη στη μέση της νύχτας και αρνήθηκε την εγγύηση αποφυλάκισης.

Ο πατέρας της, Μπάσεμ, δήλωσε την Τρίτη ότι προσήλθε στη δίκη "χωρίς καλές προσδοκίες, διότι αυτό είναι στρατιωτικό δικαστήριο και αποτελεί μέρος της στρατιωτικής κατοχής του Ισραήλ".

Η αντιμετώπιση της έφηβης, η οποία έκλεισε τα 16 της μέσα στη φυλακή, πριν ένα μήνα, κάθε άλλο παρά επιεικής μπορεί να θεωρηθεί.

Ανώτερος αξιωματούχος του Ισραήλ αποκάλυψε πρόσφατα ότι είχε ζητήσει από κοινοβουλευτική επιτροπή να διερευνήσει εάν η οικογένεια Ταμίμι με τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια ήταν "πραγματικοί" Παλαιστίνιοι!

Άλλοι Ισραηλινοί πολιτικοί χαιρέτησαν την αυτοσυγκράτηση των δύο στρατιωτών, ενώ άλλοι έχουν απαιτήσει βαρύτατη τιμωρία για αυτό που αντιμετωπίζουν ως μαζική επίθεση.

"Δεν είναι μικρό κορίτσι, είναι τρομοκράτης", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Miri Regev, πριν τη δίκη. "Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι σαν αυτήν πρέπει να είναι στη φυλακή και να μην επιτρέπεται να υποκινούν το ρατσισμό και την ανατροπή του κράτους του Ισραήλ".

best of network

σχετικά άρθρα

Θεματική Εβδομάδα στα γυμνάσια: Για τα ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
Θεματική Εβδομάδα στα γυμνάσια: Για τα ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
Η Εγκύκλιος όπως δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας αναρτάται στο alfavita.gr
Θεματική Εβδομάδα στα γυμνάσια: Για τα ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων