Thumbnail
7 δεκαετίες μετά, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεπλένει το Ναζισμό

Συγχωροχάρτι στον Χίτλερ προκειμένου να αποδώσει στους Παλαιστίνιους την ευθύνη για το ολοκαύτωμα, έδωσε ο ακροδεξιός Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στο 37ο συνέδριο σιωνιστών.

«Ο Χίτλερ δεν ήθελε να αφανίσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει» υποστήριξε ο Νετανιάχου συμπληρώνοντας ότι ο μουφτής Χατζ Αμίν Αλ-Χουσσεΐνι τον έπεισε τελικά να τους εξοντώσει γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαιναν στα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι δηλώσεις Νετανιάχου προκάλεσαν σάλο σε ολόκληρο τον κόσμο (παρά το γεγονός ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τις είχε επαναλάβει και το 2012) ενώ αρκετοί σχολιαστές υποστήριξαν ότι με αυτό τον τρόπο καθαγιάζει τον Αδόλφο Χίτλερ.

O Μοσέ Ζίμερμαν, καθηγητής ιστορίας στο Hebrew University του Ισραήλ, δήλωσε στους New York Times ότι με τις δηλώσεις του ο «Νετανιάχου εντάσσει πλέον τον εαυτό του στη μακρά λίστα των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται αρνητές του Ολοκαυτώματος. Υπενθυμίζεται ότι ως άρνηση ολοκαυτώματος χαρακτηρίζεται και η άρνηση του γεγονότος ότι η εξόντωση των Εβραίων αποτελούσε επίσημη πολιτική του Τρίτου Ράιχ.

Το επιχείρημα έχουν αποδομήσει δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί όπως ο Ρόμπερτ Φισκ και ο Ζιλμπέρ Ασκάρ. Υπενθυμίζεται ότι ο Χατζ Αμίν Αλ-Χουσσεΐνι ήταν άνθρωπος των Βρετανών (έχει κατηγορηθεί ότι εργαζόταν για λογαριασμό του βρετανικού γενικού επιτελείου), μέχρι τη στιγμή που τους εγκατέλειψε για να ταχθεί στο πλευρό του Άξονα.

Πηγή: info-war

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα