Thumbnail
Μεσόγειος

Ακόμη 484 μετανάστες διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή, ενώ ταξίδευαν με λέμβους προς τις ιταλικές ακτές. Παράλληλα, μέσα στα πλεούμενα εντοπίστηκαν και 7 πτώματα ανδρών, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Πάνω από 45.000 άνθρωποι έφθασαν φέτος στην Ιταλία με σκάφη από τη Βόρεια Αφρική, καταγράφοντας αύξηση κατά περισσότερο από 40% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. 1.222 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τον διάπλου της Μεσογείου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η ακτοφυλακή δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που φθάνουν δια θαλάσσης στην Ιταλία προέρχονται από τη υποσαχάρεια Αφρική ή το Μπανγκαλντές και πληρώνουν διακινητές που έχουν τη βάση τους στη Λιβύη για να οργανώσουν τον διάπλου προς την Ευρώπη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsanta_sholeio
Η αγανάκτηση των γονέων απέναντι στα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης
Επιστολή μητέρας, γονέων ολόκληρου τμήματος και του συλλόγου Γονέων του 11ου ΔΣ Χανίων: «Δεν υπάρχει υπομονή πια, μόνο αγανάκτηση»!
Η αγανάκτηση των γονέων απέναντι στα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης
ipourgiko_simvoulio
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες
Τι αποκαλύπτουν οι «ΤΑΣΕΙΣ» της MRB για τη δημοτικότητα, τις απώλειες και τα πρόσωπα που δεν αναγνωρίζονται
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες