Οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται θα διαθέτει το ιταλικό κράτος από τώρα και στο εξής.
"Από σήμερα μπορούν να κατατίθενται οι αιτήσεις στο ιταλικό ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων "Inps". Οκτακόσια ευρώ σε κάθε μητέρα, για την γέννηση ή την υιοθεσία ενός παιδιού", έγραψε στο Facebook η υφυπουργός παρά τη προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης Μαρία Έλενα Μπόσκι.
Από το μέτρο αυτό θα μπορούν να επωφεληθούν, εκτός από τις Ιταλίδες μητέρες, και οι γυναίκες που αποκτούν ή υιοθετούν παιδί και προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μητέρες στις οποίες έχει αναγνωρισθεί το καθεστώς του πρόσφυγα, καθώς και όλες εκείνες που είναι υπήκοοι μη κοινοτικής χώρας, αλλά διαθέτουν πολυετή άδεια παραμονής στην Ιταλία.
"Πρόκειται για ένα από τα πρώτα βήματα προς την σωστή κατεύθυνση", επεσήμανε ακόμη η Μαρία Έλενα Μπόσκι. Ένα μέτρο που ελπίζεται να βοηθήσει στον περιορισμό του φαινομένου της υπογεννητικότητας, το οποίο είναι ιδιαίτερα αισθητό στην Ιταλία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Η πρώτη αργία του Σεπτεμβρίου για όλες τις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ