Thumbnail
Δεν είναι αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά

Ο Kainoa είναι ένα 5χρονο αγόρι που πάσχει από αυτισμό. Η μητέρα του, Shanna Niehaus, ανήρτησε μια φωτογραφία στα social media, στην οποία απεικονίζεται ο γιος της να ξαπλώνει πάνω στον σκύλο που της οικογένειας, τον Tornado, ο οποίος βρίσκεται μαζί τους στα πλαίσια της φροντίδας του μικρού. Η Shanna βρίσκεται πίσω τους, εμφανώς συγκινημένη. Γιατί όμως η φωτογραφία έγινε viral, προκαλώντας συγκίνηση;

Σύμφωνα με το brightside.me, η ίδια η Shanna εξηγεί πως ετοιμάζονταν σχεδόν επί δύο χρόνια για να υποδεχθεί ο μικρός Kainoa τον Tornado. Και μάλιστα, όπως αναφέρει, είναι δύσκολο για μια μητέρα να βλέπει το παιδί της να μετρά άπειρες αποτυχίες, στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά. Όπως ακόμη είναι πολύ δύσκολο για την ίδια να μη μπορεί να αγκαλιάσει το παιδί της, χωρίς να φοβάται ότι θα προκληθεί κρίση πανικού. Αυτή τη φορά όμως ο μικρός πήγε οικειοθελώς και ξάπλωσε μαζί με τον Tornado!

Αυτό ακριβώς είναι το συγκινητικό με τη φωτογραφία. Η πράξη του μικρού Kainoa, μια πράξη που αποτελεί τομή για ένα άτομο με τη δική του ιδιαιτερότητα! 

Υπενθυμίζεται ότι τα αυτιστικά παιδιά αντιμετωπίζουν τεράστια δυσκολία στο να έρθουν σε επαφή με τους γύρω τους, καθώς και πολλές άλλες καθημερινές δυσκολίες. Γι' αυτό και χρησιμοποιούνται πολλές φορές ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, οι οποίοι, όχι μόνο πορούν να ηρεμήσουν το παιδί από κρίσεις πανικού, αλλά και να το προσέχουν, ακόμη και να ειδοποιήσουν τους γονείς του αν χρειάζεται κάτι δεν πάει καλά!

Σημειώνεται ότι ο αυτισμός δεν αποτελεί "ασθένεια". Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία διαφορετική μορφή ανάπτυξης του ατόμου, η οποία δεν "θεραπεύεται". Ένας σκύλος μπορεί να διευκολύνει κάποιον με αυτισμό και να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dake.jpg
ΔΑΚΕ Α’ Αθήνας: «Σταθερά δίπλα στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς»
Απολογισμός δράσεων, συνδικαλιστικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις για ένα σχολείο με δικαιώματα, αξιοπρέπεια και προοπτική
ΔΑΚΕ Α’ Αθήνας: «Σταθερά δίπλα στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς»
Εκπαιδευτικοί
ΦΕΚ με τροποποιήσεις σχολείων με ΕΕΠ ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς
Τι αλλαγές φέρνει το νέο ΦΕΚ που υπογράφει η υπουργός Παιδείας σχετικά με τα σχολεία στα οποία ασκού καθήκοντα μέλη ΕΕΠ των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και...
ΦΕΚ με τροποποιήσεις σχολείων με ΕΕΠ ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς