Το 75% των Γάλλων ψηφοφόρων θέλει την αποχώρηση του Φρανσουά Φιγιόν από την κούρσα των επικείμενων προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa, που δημοσιεύεται σήμερα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, 9 στους 10 Γάλλοι θεωρούν ότι πως ο δεξιός υποψήφιος δεν είναι έντιμος, ενώ περίπου 3/4 θεωρούν ότι δεν είναι «πειστικός» ούτε «απαντά στις ανησυχίες τους».
Η νέα δημοσκόπηση αναμένεται να ενισχύσει την καθίζηση του Φιγιόν, μετά την αποκάλυψη σειράς οικονομικών σκανδάλων που έχουν πλήξει τη δημόσια εικόνα.
Κατά του πρώην πρωθυπουργού διεξάγεται δικαστική έρευνα για κατάχρηση δημοσίου χρήματος μετά τις κατηγορίες για αμοιβές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της συζύγου και των παιδιών του για εικονική απασχόληση.
Έτσι, αν και ο Ρεπουμπλικανός να φαινόταν φαβορί στην προεκλογική κούρσα, το προφίλ του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου και ο σοσιαλδημοκράτης Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, ο Φιγιόν αναμένεται να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!
Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν
Alfavita Newsroom