Thumbnail
Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν κερδίζει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών προπορευόμενος της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa, που είναι η πρώτη η οποία φέρει τον Μακρόν να έχει προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του στον πρώτο γύρο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξασφαλίζει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Odoxa, το 27% στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στις 23 Απριλίου ακολουθούμενος από τη Λεπέν, που θα έπαιρνε το 25,5%, και αποκλείοντας από τον δεύτερο γύρο τον Φρανσουά Φιγιόν, που θα συγκέντρωνε ποσοστό 19%.

Ωστόσο, αν ο Φιγιόν αποσυρόταν, ο επίσης συντηρητικός Αλέν Ζιπέ θα ερχόταν πρώτος με 26,5% των ψήφων, αν ήταν υποψήφιος.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Μακρόν (με 25%) θα περνούσε στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου με αντίπαλο τον Ζιπέ και αποκλείοντας τη Λεπέν, που θα συγκέντρωνε 24%.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, της Opinionway, η Μαρίν Λεπέν θα συγκεντρώσει ποσοστό 27% (+2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας) στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Μακρόν 24% (+1) και ο Φιγιόν 19% (-2).

Ο Mακρόν θα κέρδιζε τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 62% έναντι 38%, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση.

Ο Φιγιόν θα νικούσε τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με 57% έναντι 43%, αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinionway.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kne-logotypo-1200x700.jpg
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
«Η απάντηση θα δοθεί στις φοιτητικές εκλογές», τονίζει η οργάνωση
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
nekros
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»