Κόσμος

Τους Ρώσους και όχι το ΝΑΤΟ προτιμούν οι Έλληνες

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες είναι μάλλον ρωσόφιλοι, καθώς προτιμούν για σύμμαχο την Ρωσία σε σχέση με το ΝΑΤΟ.

Την ίδια στάση με την Ελλάδα κρατούν και τρεις ακόμα χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Σλοβενία και Τουρκία δείχνουν επίσης να εμπιστεύονται την Μόσχα από τους Δυτικούς για να τους συμπαρασταθεί και ενισχύσει, σε περίπτωση ανάγκης. 

Πάντως η στάση των τεσσάρων αυτών χωρών είναι σαφώς μειοψηφική, καθώς οι περισσότερες χώρες παγκοσμίως προτιμούν τις ΗΠΑ ως σύμμαχο, ενώ θεωρούν ικανό «αντίπαλο» δέος μια συμμαχία ανάμεσα στην Μόσχα και το Πεκίνο. 

Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν ακόμα ένα κοινό στοιχείο στις απαντήσεις τους, καθώς αναγνωρίζουν ως «νούμερο ένα» κίνδυνο για την ακεραιότητά τους, την Τουρκία. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος