Κόσμος 0

Απίστευτο: Μετακινήθηκε 10 μέτρα από τη χιονοστιβάδα το ξενοδοχείο Rigopiano

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για πρωτοφανή καταστροφή μιλούν οι διασώστες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα «θάβοντας» στο χιόνι περίπου 20-30 ενοίκους και εργαζομένους.

«Πρόκειται για έναν τραγικό συνδυασμό σεισμού και χιονοστιβάδας. Φωνάζουμε δυνατά, αλλά κανείς δεν απαντά», είπαν άνδρες των σωστικών συνεργείων που σκάβουν ακόμα και με γυμνά χέρια ανάμεσα στα συντρίμμια. 

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος ανάμεσα στους αγνοούμενους συγκαταλέγονται και τουλάχιστον δύο παιδιά.

Η μοναδική ελπίδα να βρεθούν επιζώντες είναι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας διασωστών, να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο μοναδικό τμήμα του κτιρίου που βρίσκεται ακόμα ανέπαφο από τη χιονοστιβάδα.

«Ένα τμήμα του ξενοδοχείου είναι ακόμα όρθιο και ελπίζουμε να βρούμε εκεί τους αγνοούμενους», είπε ο Αντόνιο Κροτσέτα.

Εντούτοις, όπως εξήγησε ο δήμαρχος της Φαρίντολα, Ιλάριο Λακέτα, το κτίριο επλήγη από τη χιονοστιβάδα σε τέτοιο βαθμό που μετακινήθηκε δέκα μέτρα!

«Η χιονοστιβάδα είναι μεγάλων διαστάσεων και παρέσυρε πλήρως το ξενοδοχείο. Η περιοχή είναι επικίνδυνη για περισσότερες χιονοστιβάδες», πρόσθεσε ο Λακέτα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος