Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εξέφρασε σήμερα βαθιά ανησυχία

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εξέφρασε σήμερα βαθιά ανησυχία για την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει τη δημόσια πρόσβαση στη διαδικτυακή ιστοσελίδα LinkedIn, λέγοντας ότι δημιουργεί ένα προηγούμενο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αιτιολογήσει τον αποκλεισμό και άλλων ιστοσελίδων που λειτουργούν στη Ρωσία.

Το LinkedIn, τα κεντρικά γραφεία του οποίου βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι το πρώτο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο που αποκλείεται βάσει ενός νέου νόμου που απαιτεί από εταιρίες που κατέχουν δεδομένα ρώσων πολιτών να τα αποθηκεύουν σε ρωσικό έδαφος.

Αναλυτές στις υπηρεσίες του Διαδικτύου λένε πως και άλλες εταιρίες τεχνολογίας, περιλαμβανομένου του Facebook και του Twitter, μπορεί επίσης να ανακαλύψουν ότι έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε αυτές, εκτός εάν μεταφέρουν τα δεδομένα σε εξυπηρετητές με έδρα τη Ρωσία.

Η Μαρία Όλσον, εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, δήλωσε πως η Ουάσινγκτον κάλεσε τις ρωσικές αρχές να αποκαταστήσουν αμέσως την πρόσβαση στο LinkedIn και είπε πως οι περιορισμοί βλάπτουν τον ανταγωνισμό και τον ρωσικό λαό.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για την απόφαση της Ρωσίας να εμποδίσει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα LinkedIn", ανέφερε η Όλσον σε δήλωση που στάλθηκε στο Ρόιτερς.

"Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη στο είδος της και δημιουργεί ένα ανησυχητικό προηγούμενο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αιτιολογήσει το κλείσιμο οποιασδήποτε ιστοσελίδας η οποία περιλαμβάνει δεδομένα ρώσων χρηστών".

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μάλτα
Δεν είναι στην Ελλάδα: Ο μεσογειακός προορισμός που απολαμβάνει πάνω από 300 ημέρες ήλιου κάθε χρόνο
Ο ευρωπαϊκός προορισμός όπου το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ
Δεν είναι στην Ελλάδα: Ο μεσογειακός προορισμός που απολαμβάνει πάνω από 300 ημέρες ήλιου κάθε χρόνο
Σπύρος Μαρίνης
Πρόεδρος ΔΟΕ: Όλοι στη μάχη για Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών πρώτη δύναμη και ακόμα πιο δυνατή στη ΔΟΕ
Πρόεδρος ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης: Μπαίνουμε όλοι στη μάχη τις μέρες που απομένουν, διευρύνουμε τη συσπείρωση και τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του αγώνα
Πρόεδρος ΔΟΕ: Όλοι στη μάχη για Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών πρώτη δύναμη και ακόμα πιο δυνατή στη ΔΟΕ