Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συγκεντρώσεις σε 25 πόλεις

Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί συμμετείχαν σε διαδηλώσεις υπέρ των προσφύγων, εναντιώμενοι στις ακροδεξιές φωνές που κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα. Παράλληλα, ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικότερα μέτρα περίθαλψης και χορήγησης ασύλου.

Πάνω από 20.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σε 25 πόλεις σε ολόκληρη την Αυστραλία, ανέφερε ο Μοχάμαντ αλ Χαφάτζι επικεφαλής της οργάνωσης Welcome to Australia.

«Εκδηλώσεις όπως αυτή είναι πολύ σημαντικές, κυρίως όταν (...) χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους για να καλωσορίσουν τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο», δήλωσε ο αλ Χαφάτζι.

Οι πρόσφυγες στην Αυστραλία «αισθάνονται περιθωριοποιημένοι, ότι είναι στο στόχαστρο των ακροδεξιών, ριζοσπαστικών κινημάτων. Απλώς δεν θέλόυν να συμμετέχουν γιατί φοβούνται για τη ζωή τους», εξήγησε.

Την ίδια ώρα οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν τη μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας, μετά τις καταγγελίες για κακοποιήσεις, ακόμη και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών και παιδιών, στα κέντρα κράτησης προσφύγων.

Η Αυστραλία είναι γνωστή για το διαβόητο καθεστώς των διακρίσεων σε βάρος των εντόπιων πληθυσμός των Αβορίγινων. Διαμορφώνοντας ένα ιδιότυπο άπαρχαιντ, πολλοί Αβορίγινες διώχθηκαν, φυλακίστηκαν, στειρώθηκαν, ενώ πολλά παιδιά τους στέλνονταν δια της βίας σε ανάδοχες οικογένειες. Παράλληλα μέχρι και τη δεκαετία του 1960 δεν θεωρούνταν πολίτες της Αυστραλίας, βάσει νόμου, και δεν προσμετρούνταν στην απογραφή του πληθυσμού. Η γκετοποίηση υφίσταται σε μεγάλο βαθμό έως και σήμερα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές εξετάσεις: Παράταση στα ειδικά μέτρα για τους πληγέντες των Τεμπών
Πανελλαδικές εξετάσεις: Παράταση έως το 2028 των ευεργετικών ρυθμίσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους πληγέντες της τραγωδίας των Τεμπών
Πανελλαδικές εξετάσεις: Παράταση στα ειδικά μέτρα για τους πληγέντες των Τεμπών
anaplirotes-kathigites
Επίδομα έως 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες – Μια ανάσα, αλλά όχι η λύση στο στεγαστικό αδιέξοδο
Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει εύλογο: αρκούν 140 ή 200 ευρώ όταν ένα μικρό δωμάτιο σε ορισμένα νησιά μπορεί να κοστίζει πολλαπλάσια;
Επίδομα έως 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες – Μια ανάσα, αλλά όχι η λύση στο στεγαστικό αδιέξοδο