Υπουργείο Παιδείας: Νέο σχέδιο για τη στέγαση εκπαιδευτικών σε νησιά και ορεινές περιοχές

Κόσμος 0

UNESCO: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 η Αθήνα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η 18η κατά σειρά πόλη που ορίζεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου όρισε, για το 2018 την Αθήνα, η UNESCO, σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού. Η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, προχώρησε στην παραπάνω κίνηση, μετά από σύσταση της συμβουλευτικής επιτροπής του σχετικού προγράμματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πόλη της Αθήνας επιλέχτηκε για την ποιότητα των δραστηριοτήτων της, που υποστηρίζονται από ολόκληρη τη βιομηχανία βιβλίου, ενώ το προτεινόμενο πρόγραμμα περιλαμβάνει, από συναντήσεις με συγγραφείς, μεταφραστές και εικονογράφους έως συναυλίες, θεματικές εκθέσεις, ανάγνωση ποίησης, καθώς και εργαστήρια για την προβολή των επαγγελματιών. Στόχος του προγράμματος είναι να καταστήσει τα βιβλία προσβάσιμα στον πληθυσμό της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων. Επίσης, τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής επαίνεσαν τις πολιτιστικές υποδομές της Αθήνας και την εμπειρία της στη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων.

Οι πόλεις που ορίζονται Παγκόσμιες Πρωτεύουσες Βιβλίου από την UNESCO, οφείλουν να προωθούν τα βιβλία και την ανάγνωση και να οργανώνουν δραστηριότητες τη χρονιά που επιλέγονται, η οποία ξεκινά με τον εορτασμό του Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, δηλαδή στις 23 Απριλίου.

Η Αθήνα είναι η 18η πόλη που ορίζεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Τον «τίτλο» είχαν επίσης η Μαδρίτη (Ισπανία) το 2001, η Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος) το 2002, το Νέο Δελχί (Ινδία) το 2003, η Αμβέρσα (Βέλγιο) το 2004, το Μόντρεαλ (Καναδάς) το 2005, το Τορίνο (Ιταλία) το 2006, η Μπογκοτά (Κολομβία) το 2007, το Άμστερνταμ (Ολλανδία) το 2008, η Βηρυτός (Λίβανος) το 2009, η Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) το 2010, το Μπουένος Άιρες (Αργεντινή) το 2011, το Ερεβάν (Αρμενία) το 2012, η Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη) το 2013, το Πορτ Χαρκούρ (Νιγηρία) το 2014, το Ίντσον (Νότια Κορέα) το 2015, το Βρότσλαβ (Πολωνία) το 2016 και το Κονακρί (Γουινέα) το 2017.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος