Thumbnail
Θα πρέπει να καταβληθεί μέσα σε 60 ημέρες

Οι ρωσικές αρχές που είναι αρμόδιες για τον ανταγωνισμό επέβαλαν σήμερα στον αμερικανικό κολοσσό Google πρόστιμο ύψους 438 εκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

"Είμαστε βέβαιοι ότι η ποινή αυτή θα ευνοήσει την ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά λογισμικού για κινητά τηλέφωνα στη Ρωσία, κάτι που θα έχει θετικές συνέπειες για τους πελάτες" σχολίασε σε ανακοίνωσή τη η Έλενα Ζάγιεβα, η υπεύθυνη του τομέα υψηλής τεχνολογίας στη ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS).

Εναντίον της Google είχε προσφύγει η Yandex, μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες λογισμικού, η οποία έχει δει το μερίδιό της στην αγορά να μειώνεται σημαντικά. Η FAS έκρινε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι η αμερικανική εταιρεία έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της καθώς διέθετε προεγκατεστημένες εφαρμογές σε κινητά και τάμπλετ που λειτουργούν με το Android, το δικό της λειτουργικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα απαγόρευσε την εγκατάσταση εφαρμογών των ανταγωνιστών της.

Η ρωσική υπηρεσία δεν είχε επιβάλει αμέσως πρόστιμο στη Google και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ήταν ακόμη σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία προκειμένου να βρεθεί ένας "φιλικός διακανονισμός" μεταξύ τους. Σήμερα ανέφερε ότι το πρόστιμο θα πρέπει να καταβληθεί μέσα σε διάστημα 60 ημερών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας σε δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση GPO: «Βουτιά» της ΝΔ, έκπληξη για ΠΑΣΟΚ, τι κερδίζουν Τσίπρας-Καρυστιανού
Πτώση για τη Νέα Δημοκρατία στο χαμηλότερο επίπεδο του 2026, ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και αυξημένη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό
Δημοσκόπηση GPO: «Βουτιά» της ΝΔ, έκπληξη για ΠΑΣΟΚ, τι κερδίζουν Τσίπρας-Καρυστιανού
Χρήματα από τον μισθό σε πορτοφόλι
Επίδομα 150€ και 300€: Πότε μπαίνουν στους λογαριασμούς τα χρήματα (Πίνακες)
Ποιοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού έως 150 ευρώ και ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα 300 ευρώ
Επίδομα 150€ και 300€: Πότε μπαίνουν στους λογαριασμούς τα χρήματα (Πίνακες)