Thumbnail
Ασύληπτα

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία το ύψος των μισθών διευθυντικών στελεχών και μέρους των δημοσιογράφων της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Rai.

Οι αποδοχές τους αναρτήθηκαν από τον ίδιο τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό στον ιστότοπό του και βάσει των στοιχείων αυτών, 94 στελέχη της Rai κερδίζουν, ετησίως, πάνω από 200.000 ευρώ, μεικτά. Για παράδειγμα, ο υπεύθυνος της ειδικής υπηρεσίας διαφημίσεων Αντόνιο Μαράνο κερδίζει 392.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο, ο υπεύθυνος της διεύθυνσης για τον συντονισμό των προγραμμάτων Τζανκάρλο Λεόνε λαμβάνει 360.000 και ο διευθυντής ειδήσεων του Rai Uno Μάριο Ορφέο αγγίζει τις 320.000 ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Rai Κάμπο Νταλλ΄ Όρτο κερδίζει κάθε χρόνο 652.000 ευρώ μεικτά.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο αναφέρθηκε με άκρως επικριτικό τρόπο στα στοιχεία αυτά και ζήτησε να εγκριθεί άμεσα ανώτατο όριο αποδοχών και να ελεγχθεί αν τα υπερπληρωμένα στελέχη παράγουν, όντως, έργο. «Αλλαγή πορείας» ζητούν, παράλληλα, και οι ιταλικές ενώσεις καταναλωτών.

Ο ιταλικός Τύπος, υπενθυμίζει, βέβαια, ότι η Rai είναι μια από τις λίγες δημόσιες τηλεοράσεις στην Ευρώπη, η οποία σε ακροαματικότητα ξεπερνά το 30% και ότι, παράλληλα, οι αποδοχές της «ελεύθερης αγοράς» στην Ιταλία είναι συχνά υψηλότερες.

Η διεύθυνση της ιταλικής τηλεόρασης από την μεριά της υπόσχεται μια νέα «επιχείρηση διαφάνεια»: όλα τα νέα συμβόλαια θα πρέπει να εξετάζονται λεπτομερώς και να εγκρίνονται από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ θα εξακριβωθεί και η θέση κάποιων στελεχών που στην φάση αυτή φέρονται να μην έχουν σαφείς αρμοδιότητες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 2.701 θέσεις για υποψήφιους του 2ου γραπτού διαγωνισμού
Είναι επίσημο, βγαίνει η πρώτη προκήρυξη ΑΣΕΠ για τους υποψήφιους του δεύτερου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2025
ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 2.701 θέσεις για υποψήφιους του 2ου γραπτού διαγωνισμού
Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης για αγρότες: «Κομμουνιστές και ακροδεξιοί στα μπλόκα, θέλουν να πέσει η κυβέρνηση»
«Πολιτική πράξη τα μπλόκα και εμείς τους χαϊδεύουμε» - Μετωπική επίθεση του Υπουργού Υγείας στους αγρότες
Γεωργιάδης για αγρότες: «Κομμουνιστές και ακροδεξιοί στα μπλόκα, θέλουν να πέσει η κυβέρνηση»
παπαδ
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 60χρονο γιο της Ελένης Παπαδοπούλου - «Μην ανησυχείς, κάηκε νεκρή»
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 60χρονος ήταν βίαιος και προβληματικός, με συνεχείς συγκρούσεις με τη μητέρα του για ασήμαντους λόγους
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 60χρονο γιο της Ελένης Παπαδοπούλου - «Μην ανησυχείς, κάηκε νεκρή»