"Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε": Παιδιά από τη Συρία κρατούν σκίτσα με Pokemon
Αναδεικνύοντας το δράμα του εμφυλίου

Συγκίνηση, γεννώντας παράλληλα πολλές σκέψεις και ερωτηματικά, προκαλούν οι φωτογραφίες μικρών παιδιών από τη Συρία, τα οποία κρατούν σκίτσα με Pokemon, στα οποία αναγράφονται διάφορες λεζάντες, όπως "Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε".

Παράλληλα, στις λεζάντες αναφέρεται και ο τόπος κατοικίας των μικρών, κατά κύριο λόγο στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε λογαριασμούς στο twitter και κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Φαίνεται πως οι διαστάσεις που έχει λάβει το Pokemon Go αποτέλεσαν μία καλή ευκαιρία για αυτούς τους ανθρώπους να αναδείξουν τις δυσκολίες, τα προβλήματα και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο λαός της Συρίας, στη δίνη του πενταετούς πλέον εμφυλίου πολέμου.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί ο διαφορετικός τρόπος που προσλαμβάνεται και επιλειτουργεί ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι μαζικής κατανάλωσης (που αγγίζει μάλιστα τα όρια του μαζικού κοινωνικού φαινομένου), ανάλογα με τα εκάστοτε συμφραζόμενα.

Σημειώνεται πως οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από γραφείο τύπου οργάνωσης της αντιπολίτευσης.

#PrayForSyria#RFS
انقذوا #الطفولة في #سوريا!! pic.twitter.com/vEE86mPKSH

— إعلام قوى الثورة (@RFS_mediaoffice) 20 Ιουλίου 2016

Syrian children holding Pokemon photos in hopes the world will find them and save them.#Syria #SyriaBombing pic.twitter.com/red3kCuSqq

— Sedat Gündüz (@cptsdt) 21 Ιουλίου 2016

#PrayForSyria
I am from #Syria come to save me!!! pic.twitter.com/lRbSlGsWrB

— إعلام قوى الثورة (@RFS_mediaoffice) 20 Ιουλίου 2016

best of network

σχετικά άρθρα