Thumbnail
Σίγουρα αδικημένος

Ποιός Λεονάρτο ντι Κάπριο και ποιό Όσκαρ; Ξεχάστε τα αυτά. 

Το απόλυτο ρεκόρ αδικημένου καλλιτέχνη που παίρνει βραβείο Όσκαρ για το έργο του το κατέχει ο θρυλικός Ιταλός συνθέτης Ennio Morricone, αφού συμπλήρωσε περίπου 500 κινηματογραφικές δουλειές χωρίς να λάβει κανένα Όσκαρ!

Τελικά η περίφημη, και συνάμα περιβόητη, "Ακαδημία" τον τίμησε, επιτέλους, για το soundtrack στην τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνου, "Οι Μισητοί 8". 

Ο ίδιος ο Μορικόνε δήλωσε: «Δεν υπάρχει ένα μεγάλο soundtrack χωρίς μια μεγάλη ταινία που να το εμπνέει. Γι 'αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κουέντιν Ταραντίνο για την επιλογή μου, καθώς και τον παραγωγό Harvey Weinstein και όλο το συνεργείο."

Ο ίδιος ευχαρίστησε ακόμη τους συνυποψηφίους του για το Όσκαρ. Δηλαδή τον Carter Burwell για την ταινία Κάρολ, τον Johann Jóhannsson για το Sicario, τον Thomas Newman για τη Γέφυρα των Κατασκόπων, και τον John Williams για το Star Wars 7.

Το πολυπόθητο Όσκαρ ήρθε ήδη μετά από έναν κύκλο... άλλων διακρίσεων: Μια Χρυσή Σφαίρα, αλλά και ένα BAFTΑ.

Ο Μορικόνε είχε, μάλιστα, προταθεί άλλες πέντε φορές για Όσκαρ! 

Συγκεκριμένα για τα soundtrack των ταινιών: Days of Heaven (1978), The Mission (1986), The Untouchables (1987), Bugsy (1991), και Malèna (2000).

Σημειώνεται πάντως ότι ο 87χρονος πλέον συνθέτης είχε λάβει τιμητικό Όσκαρ για τη συνολική του συνεισφορά, το 2007.

Πάντως αρκετά αδικημένος αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των ταινιών για τις οποίες έχει συνθέσει τη μουσική. Ενδεικτικά αναφέρουμε την τριλογία Spaghetti Western του έτερου θρύλου του κινηματογράφου Σέρτζιο Λεόνε: "Μια χούφτα δολάρια" (1964), "Μονομαχία στο Ελ Πάσο" (1965), και φυσικά το "Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος" (1966)!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημήτρης Νατσιός
Νατσιός: «Βλασφημία η θεωρία του Δαρβίνου – Καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα»
«Σωστά δεν διδάσκεται στα σχολεία η θεωρία της εξέλιξης» - Αδιανόητο κρεσέντο από τον πρόεδρο της Νίκης, Δημήτρη Νατσιό
Νατσιός: «Βλασφημία η θεωρία του Δαρβίνου – Καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα»