Thumbnail

Κι όμως στον πειραματικό σταθμό του CERN επετεύχθη το ακατόρθωτο. Η... ταχύτητα του φωτός ξεπεράστηκε!!!

Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον επιστήμονες, οι οποίοι, όπως λένε, ανίχνευσαν σωματίδια, συγκεκριμένα ορισμένα νετρίνια, τα οποία έφθασαν στο προορισμό τους 60 nanoseconds πιο γρήγορα από το φως.

"Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση για τα αποτελέσματά μας. Ελέγξαμε και ξαναελέγξαμε για οτιδήποτε θα μπουρούσε να διαστρεβλώσει τις μετρήσεις μας, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα", αναφέρει ο Antonio Ereditato, εκπρόσωπος της διεθνούς ομάδας ερευνητών. "Τώρα θέλουμε να τα διασταυρώσουμε [σ.σ τα αποτελέσματα[ ανεξάρτητα".

Εάν επαληθευτούν τα ευρήματα, τότε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της σύγχρονης φυσικής, η θεώρηση του Einstein ότι τίποτα δεν υπερβαίνει την ταχύτητα του φωτός, καταρρίπτεται!

Το πείραμα, από το οποίο εξήχθησαν τα ευρήματα, ονομάζεται OPERA και αποτελεί ένα πόνημα συνεργασίας ανάμεσα στο Κέντρο Ερευνών του CERN και στο Εργαστήριο Gran Sasso που βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία.

Ο Ereditato εξηγεί, ακόμη, πως, ενώ το φως θα κάλυπτε μία απόσταση γύρω στα 2.4 χιλιοστόμετρα του δευτερολέπτου, τα νετρίνια χρειάστηκαν για την ίδια απόσταση 60 nanosecond.

"Είναι μία πάρα πολύ μικρή διαφορά" προσθέτει ο ίδιος, " όμως είναι πολύ σημαντική".

Τα νετρίνια είναι υποατομικά σωματίδια, η ύπαρξη των οποίων επιβεβαιώθηκε το 1934. Εντοπίζονται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, όπως σε πυρηνικές δραστηριότητες σωμάτων όπως ο Ήλιος!

Ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε και πολλά για αυτά τα.. περίεργα σωματίδια με την απειροελάχιστη μάζα.

(Με πληροφορίες από τον Telegraph)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Το παζλ των βάσεων: Ποιες σχολές «εκτοξεύτηκαν» και ποιες βούτηξαν
Σε 232 τμήματα καταγράφεται ανοδική τάση, ενώ 200 βλέπουν τις βάσεις τους να υποχωρούν, διαμορφώνοντας ένα εκρηκτικό τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Το παζλ των βάσεων: Ποιες σχολές «εκτοξεύτηκαν» και ποιες βούτηξαν
ΑΤΜ
Συντάξεις Ιανουαρίου και επιδόματα: Ανατροπή με τις πληρωμές λόγω εορτών
Οι καταβολές των συντάξεων μεταφέρονται έως και 10 ημέρες νωρίτερα, ενώ και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα δοθούν νωρίτερα ενόψει Χριστουγέννων
Συντάξεις Ιανουαρίου και επιδόματα: Ανατροπή με τις πληρωμές λόγω εορτών