ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Η εμπλοκή της τούρκικης αστυνομίας στη δολοφονία του Ταχίρ Ελτσί (Βίντεο Ντοκουμέντο)
Βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει τι συνέβη καρέ - καρέ

Ακόμη ο θρήνος δεν έχει κοπάσει, ακόμη το σοκ δεν έχει ξεπεραστεί. Το περασμένο Σάββατο η είδηση της δολοφονίας του Ταχίρ Ελτσί ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα όρια της Τουρκίας και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την δολοφονική πολιτική που ακολουθεί το καθεστώς του Ερντογάν έναντι του κουρδικού και αριστερού κινήματος στη γείτονα χώρα. 

Μπροστά στις κάμερες έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης ο διακεκριμένος νομικός και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιγιαρμπακίρ, Ταχίρ Ελτσί, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου την οποία παραχωρούσε και αφορούσε τις ζημιές προηγούμενων συγκρούσεων στην πόλη Σουρ.

Εξ αρχής το πιο εντυπωσιακό και αξιοπερίεργο στη συγκεκριμένη δολοφονική επιχείρηση ήταν το πως έγινε δυνατό να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν οι άγνωστοι -και ασύλληπτοι μέχρι στιγμής- άνδρες μια τέτοια επιχείρηση στο συγκεκριμένο χωρικό και χρονικό σημείο. Πως κατέστη δηλαδή δυνατό να  δράσουν αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια μιας επίσημης συνέντευξης τύπου, ενός ανθρώπου που αποτελούσε εκπρόσωπο ενός σημαντικού θεσμικού φορέα και στην οποία δεν παρευρίσκονταν κάποιοι άγνωστοι ένοπλοι προσκείμενοι στον ίδιο επιφορτισμένοι με τη φύλαξή του.. Αντίθετα δίπλα του βρίσκονταν Τούρκοι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει το ρόλο της φύλαξης της συνέντευξης. Οι υπόνοιες για τις σχέσεις της αστυνομίας με το χτύπημα υπήρξαν εκ πρώτης κάτι παραπάνω από προφανείς. Και ας έσπευσε το πρακτορείο Anadolu να υποδείξει (χωρίς λογική, ενδείξεις ή αποδείξεις) ως πιθανούς υπεύθυνους το ίδιο το PKK και ας έσπευσε ο Ερντογάν να μιλήσει ο ίδιος για το χτύπημα λίγα λεπτά αφού αυτό έγινε γνωστό γνωστοποιώντας τον θάνατο του γνωστού Κούρδου νομικού και αγωνιστή.

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω αποτελεί μία καρέ καρέ, εστιασμένη και με προσεγμένα τα σημεία ενδιαφέροντος επεξεργασία του υλικού που υπήρχε από το συμβάν της επίθεσης και το οποίο είχε καταγραφεί από τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης. Στο βίντεο γίνεται εμφανές και καταδεικνύεται το εξής προκλητικό γεγονός: Ότι οι αστυνομικοί, όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τους ενόπλους από εξευτελιστική απόσταση αναπνοής (έχοντας μάλιστα  αρκετό χρόνο ώστε να το καταφέρουν για  τα δεδομένα μιας τέτοιας επίθεσης), αλλά και ότι μάλλον κάποια από τα όπλα που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν οπλισμένα με πραγματικά πυρά!!

Η …απίστευτη και ανύπαρκτη «δράση» των αστυνομικών

Οι δράστες -όπως φαίνεται και στο βίντεο χαρακτηριστικά- τρέχουν αρχικά προς το μέρος των αστυνομικών (κάτι που υπό κανονικές συνθήκες ισοδυναμεί με αυτοκτονία χωρίς μάλιστα το υποψήφιο θύμα να προλάβει να πετύχει το στόχο του). Στη συνέχεια περνάνε δίπλα από τους αστυνομικούς χωρίς καν να πυροβολούν όταν φτάνουν αρκετά κοντά. Ο ένας από αυτούς μάλιστα σε μια αψυχολόγητη κίνηση πετάει το όπλο του προς τον αστυνομικό!!!!! Οι αστυνομικοί από την άλλη, χωρίς προφύλαξη και οι ίδιοι(!!!) βρισκόμενοι στη μέση του δρόμου, στην αρχή πυροβολούν στον αέρα, ενώ στη συνέχεια αδειάζουν τα περίστροφά τους, χωρίς να πετύχουν ούτε μια φορά τον στόχο εξ επαφής. Στο βίντεο μάλιστα φαίνετια αρκετά καθαρά ένα από ελάχιστα βλήματα που βρήκαν στόχο  (ίσως και το μόνο) να εξοστρακίζεται!!! Μετά από όλο αυτό το περιστατικό (που μάλλον αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν σούπερ – άχρηστοι κατά λάθος) φυσικά ο Ελτσί, που στην αρχή όταν ξεκίνησε η επίθεση δεν είχε χτυπηθεί από κάποια σφαίρα, καταλήγει να κείτεται νεκρός…

ΔΕΙΤΕ το βίντεο – Ντοκουμέντο:

Γιατί ο Ελτσί είχε μπει στο μάτι του τούρκικου βαθέως κράτους και του «συστήματος Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί πως, μόλις πριν ένα μήνα, η Τουρκική Εισαγγελία είχε απαγγείλει στον Ταχίρ Ελκί κατηγορίες για το αδίκημα της «προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης», που επέσειαν ποινές κάθειρξης 7 ετών και 6 μηνών, λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει στις 14 Οκτωβρίου και σε ζωντανή εκπομπή του CNNΤurk, λέγοντας συγκεκριμένα πως «το PKK δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση». Στις 19 Οκτωβρίου ο Ελτσί συνελήφθη και ένα 24ωρο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Από την Εισαγγελία το κατηγορητήριο εστάλη στο 2ο Συμβούλιο Σοβαρών Εγκλημάτων, συνοδευόμενο και από μια έκθεση της ίδιας δικαστικής Αρχής όπου ανέπτυσσε το σκεπτικό της αναγκαιότητας να χαρακτηριστεί το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση. Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, ο ίδιος ο Ελτσί είχε επιμείνει στην άποψή του, λέγοντας συγκεκριμένα πως «τα λόγια του δεν μπορούν να αποτελούν έγκλημα».

Πορείες – διαδηλώσεις και επεισόδια σε όλη την Τουρκία για τη δολοφονία

evrensel«Δολοφονούνται όσοι παλεύουν για την ειρήνη», γράφει στο πρωτοσέλιδό της την επόμενη μέρα η αριστερή εφημερίδα Εβρενσέλ (του Κόμματος Εργασίας – ΕΜΕΡ)  για τη δολοφονία του Κούρδου δικηγόρου… Και με αυτή την εκτίμηση έδειξαν να συμφωνούν οι δεκάδες χιλιάδες που ξεχύθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, ειδικά του νότου όπου το κουρδικό στοιχείο είναι πιο ισχυρό. Είχε προηγηθεί ο αποχαιρετισμός δεκάδων χιλιάδων – μιας ολόκληρης πόλης στον Κούρδο δικηγόρο και αγωνιστή.

Μπορεί στη Δύση να μην συγκινήθηκαν τόσοι πολλοί και τόσο πολύ όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό (όσο με άλλα αντίστοιχα τρομοκρατικά που μας περιβάλλουν τελευταίως), όμως από ότι φαίνεται ο πιστός «σουλτάνος» στα καίρια και δύσκολα (παρά τις διαφορές και τους ανταγωνισμού) της Δύσης, Ταγίπ, μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα που εκβίασε, δεν είναι πρόθυμος να αποκλιμακώσει την κατάσταση ούτε στο εξωτερικό, ούτε στο εσωτερικό.

Οι σφαίρες γράφουν «Ερντογάν» όπως σημείωσε, με έργο του αφιερωμένο στον Ελκί, πολύ εύστοχα για άλλη μια φορά ο ταλαντούχος σκιτσογράφος, Κάρλος Λατούφ. Και η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο επίπονη για τον τούρκικο και κούρδικο λαό…

carlos-latuff-tahir-elci

taxir4taxir3

taxir1

taxir2

Πηγή: toperiodiko.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kerameos
ΥΠΑΙΘ: Πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κίνας
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα συνεργασίας ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια της Κίνας
ΥΠΑΙΘ: Πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κίνας
Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο Πύργος Ελέγχου στον ΕΦΚΑ
ΕΦΚΑ: «Πύργος ελέγχου» για την απόδοση συντάξεων και εργαζομένων
Ο Πύργος Ελέγχου στον ΕΦΚΑ ελέγχει την πορεία των εκκρεμών συντάξεων καθώς και την απόδοση των υπαλλήλων - εισηγητών οι οποίοι πρέπει πλέον να...
ΕΦΚΑ: «Πύργος ελέγχου» για την απόδοση συντάξεων και εργαζομένων
Άδωνις Γεωργιάδης: «Με βρίζανε, να πεθάνουν τα παιδιά μου, να πάθω καρκίνο»
Δέκτης πολλών υβριστικών μηνυμάτων είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξαιτίας της προσπάθειάς του να μεταπείσει τους αντιεμβολιαστές, όπως...
Άδωνις Γεωργιάδης: «Με βρίζανε, να πεθάνουν τα παιδιά μου, να πάθω καρκίνο»