Για "τρομοκρατική επίθεση" κατηγορούνται οι δύο ύποπτοι που συνέλλαβαν οι αρχές του Βελγίου, στο πλαίσιο των ερευνών για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι. σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.
Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία της χώρας, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος των δύο υπόπτων για διάπραξη τρομοκρατικής επίθεσης και για συμμετοχή στη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης. Πέντε, ακόμη, άνθρωποι που είχαν προσαχθεί ήδη από το Σάββατο αφέθηκαν ελεύθεροι.
Τα βελγικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι δύο ύποπτοι είναι ο ιδιοκτήτης και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου που ελέγχθηκε το Σάββατο στο Καμπρέ της βόρειας Γαλλίας, στον αυτοκινητόδρομο Παρισίου-Βρυξελλών. Και οι δύο εντοπίστηκαν στο προάστιο Μόλενμπεκ ττης πρωτεύουσας του Βελγίου λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι εισαγγελείς διευκρίνισαν επίσης ότι από την τετράωρη έρευνα που έγινε σε ένα σπίτι στην ίδια συνοικία σήμερα το πρωί δεν βρέθηκαν στοιχεία και δεν έγινε καμία σύλληψη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ
Alfavita Newsroom